Vreme čitanja: oko 1 min.

Frajle na sudu sa bivšom menadžerkom i izdavačkom kućom: Sve isplivalo u javnost, evo šta je razlog sukoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frajle su pomoć potražile u nadležnim institucijama

  • 2
The Frajle, posetile, Kosovo Foto: The Frajle

Članice muzičkog sastava Frajle - Nataša Mihajlović, Nevena Buča i Jelena Buča našle su se na sudu sa bivšom menadžerkom i izdavačkom kućom.

Naime, problem je nastao oko naziva benda, a onda i oko polaganja prava na svojinu.

U septembru je zakazano prvo roćište na sudu u Zagrebu između Frajli i "Kroacija rekords", a pevačice će same sebe zastupati na sudu, dok je druga strana angažovala tim advokata, pisali su hrvatski mediji.

Kontaktirana je PR služba pomenutog benda i upitana za komentar, a oni su prosledili zvanično saopštenje, piše "Kurir".

- Sudski sporovi protiv "Cepelin medije Zagreb" i "Kroacija rekordsa" samo su deo borbe grupe The Frajle da nam se vrate prava koja su nam bespravno oduzeta, a u koja smo godinama investirale i emocije i novac. Advokati kojima se hvali suprotna strana nama nisu potrebni jer je na našoj strani istina, pravo i pravda. The Frajle će se uvek braniti, bez obzira na moć onih koji ih ugrožavaju i višegodišnju torturu koju nam razna nesavesna lica priređuju. Isto važi i za pokušaj prisvajanja naziva benda od strane bivše menadžerke, koja za tako nešto nema nikakav osnov. S obzirom na 14 godina dugu karijeru, predan rad, posvećenost muzičkom stvaralaštvu i publici, The Frajle žele da potvrde da je pošten rad jedini ispravan put kojim će nastaviti da i dalje idu. Nažalost, ovo naše opredeljenje podrazumeva da nekada, u cilju sopstvene zaštite i postizanja pravde, moramo da se obraćamo nadležnim institucijama - navodi se u saopštenju benda.

Pomenuti portal je kontaktirao i predstavnike "Kroacija rekordsa" nisu odgovorili na naše pitanje zbog čega se sude s Frajlama.

(Telegraf.rs)

Video: Kad Frajle zapevaju u kafani: 9 pesama u novom muzičkom formatu - Kafanica kod Srećnog mačka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. J.

    6. jun 2023 | 19:29

    Gospodjo, pustite Frajle da normalno i bez nepotrebnog stresa rade, stvaraju. Zar ne vidite da su najpopularniji zenski bend u regionu, da ih vole sve nacije, sirom Balkaana. Svoje probleme, frustracije....svi trebaju resiti kod strucnih lica.

  • M. Jer...

    6. jun 2023 | 17:35

    Za 14 godina Frajle su bez skandala, što je na estradi, jako retko. Isto ne važi za gospođu, bivšu menadžerku. Frajle imate punu podršku vaše verne publike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA