Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan hrvatski grad zabranio puštanje srpskih narodnjaka: Neće "cajke", već samo "primerenu muziku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ma šta to značilo...

  • 14
Đurđevac Foto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

Ovaj vikend se u Đurđevcu organizuje tradicionalna Picokijada, a gradske vlasti su opet donele odluku o posebnom režimu rada za ugostitelje.

I opet su u samom središtu grada ugostiteljima zabranili da puštaju narodnjake ili kako oni kažu "cajke". Propisano je da mogu izvoditi samo tradicionalnu i zabavnu muziku, ma što to značilo.

- Obavještavaju se ugostitelji koji su u potpunosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnoga vremena za Picokijadu, da je Grad doneo odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena ugostiteljskim objektima iz skupine restorani i barovi.

Od 21. do 25. juna ugostitelji mogu da rade 24 sata. Radno vreme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

- U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vreme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primerena tradicionalna i zabavna glazba - saopštili su iz Đurđevca.

Nije, doduše, navedeno ko će kontrolisati da li ugostitelji poštuju tu odluku i kako će se kažnjavati oni koji se toga ne budu pridržavali, piše "Danica.hr".

Podsetimo, ista situacija dogodila se i u Puli, kada je Pulski gradonačelink Filip Zoričić zabranio koncert Ani Bekuti i Draganu Kojiću Kebi i nekolicini drugih pevača, jer smatra da narodna muzika nije primerena tom području.

Kako su tada istakli, narodnjaci loše utiču na mlade, te srpske cajke, kako ih sada zovu, nisu dobrodošle u Puli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Rodjo

    21. jun 2023 | 17:26

    Odavno se ustasluk pojavio i mrznja prema drugima. tako je bilo i u fasizmu.Naredjivat nekom koju ce i muziku slusat, ovo je nadmasilo divlji zapad.

  • Volem

    21. jun 2023 | 18:07

    Primereno ili ne - ljudi ocigledno vole i slusaju, da nije tako, niko nebi morao da im brani.

  • Kol

    21. jun 2023 | 19:26

    Zabranite i hrvatima sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA