Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo detalje napada na Darka Kostića: U glavu ga udario 19 godina mlađi dečko

Vreme čitanja: oko 2 min.

A. K. je priveden

  • 1
Policija, Darko Kostić Foto-ilustracija: Nikola Tomić, ATA images

Domaći mediji preneli su vest da je modni kreator Darko Kostić primljen danas u Urgentni centar zbog povrede na glavi, a sada su otkriveni i novi detalji.

Njega je udario javnosti nepoznat muškarac koji je priveden u policijsku stanicu, a Telegrafu je potvrđeno iz MUP-a da je došlo do napada.

Kako dalje navodi MUP, A. K. (24), je čvrstim predmetom udario u glavu Darka Kostica (43), nakon čega je modni kreator primljen u Urgentni centar.

A. K. je priveden, a on je u policiji izjavio da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana.

Podsetimo, Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Kostiću je stavljeno na teret da je krivična dela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao.

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se tereti da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š. H. vezao u špajzu svog ateljea, nakon čega mu je upućivao pretnje dežeći nož, odloženo je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Iako je naloženo da na  suđenje bude priveden sa obe adrese - mesta stanovanja i ateljea, Darko Kostić ponovo nije pristupio u sud, te je suđenje zbog toga odloženo.

Suđenje Darku Kostiću trebalo je da počne 9. februara, ali od tada nije održano nijedno ročište, te se i dalje čeka na početak sudskog procesa.

Podsetimo, Kostić se nije pojavio na ročištu 11. maja, a njegova majka Svetlana, koja je došla u sud, saopštila je sudiji da je "njen sin drugi put imao operaciju viličnih kostiju, te da zato nije došao na ročište." Ipak, medicinsku dokumentaciju koja bi izostanak opravdala nije dostavio, niti ju je poslao po majci.

Sudija je naložila da Kostić na naredno ročište bude priveden i to da se proveri njegova adresa na Voždovcu, kao i adresa ateljea u opštini Stari grad.

- Niste dostavili medicinsku dokumentaciju. Sada ćemo ga prevesti, sledeći put ide poternica, a naredni put pritvor. Recite mu da dođe, da možemo da započnemo sa procesom - rekla je sudija Kostićevoj majci.

Prethodno je ročište, koje je trebalo da bude održano 13. aprila, odloženo je jer je Kostićev branilac sudu dostavio podnesak kojim je otkazao punomoćje-

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju, sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Darka Kostića posle saslušanja: Ništa mu nije nađeno, nadamo se da će uskoro na slobodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kastrirati

    3. jul 2023 | 19:59

    I zakljucati dozivotno! Boze kakav nam je zakon ovo je strasno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA