Vreme čitanja: oko 3 min.

Radio je sa najvećim zvezdama Balkana, a danas je završio krvav u Urgentnom: Ko je kontroverzni Darko Kostić?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualo napastvovanje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao u Beogradu

  • 1
Darko Kostić Saslušanje Foto: Nikola Anđić

Modni kreator Darko Kostić primljen je danas u Urgentni centar zbog povrede na glavi.

Njega je udario javnosti nepoznat muškarac koji je priveden u policijsku stanicu, a Telegrafu je potvrđeno iz MUP-a da je došlo do napada.

Kako dalje navodi MUP, A. K. (24), je čvrstim predmetom udario u glavu Darka Kostica (43), nakon čega je modni kreator primljen u Urgentni centar.

A. K. je priveden, a on je u policiji izjavio da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana.

Ko je Darko Kostić?

Darko je poznati dizajner koji je godinama unazad dizajnirao za naše najveće zvezde i uživao je veliko poštovanje na estradnoj sceni, a i šire.

On se na domaćoj modnoj sceni prvi put pojavio 1999. godine na manifestaciji „Belgrade Fashion Week“. Od tada je postao stalni učesnik ovog događaja.

Četiri godine kasnije se u Milanu predstavio sa kolekcijom „Where Dragons Fly“. Njegove kreacije su nosile pevačice Jelena Karleuša, Marina Visković, i Nataša Bekvalac.

Modni magovi za Kostićeve kreacije kažu da su prava mala umetnička dela. S obzirom na to da su rađene ručno i da su unikatne i jedinstvene, svrstavaju se u visoku modu.

Sa popularnom JK ga je pored saradnje vezalo i prijateljstvo. Naime, Kostić je bio njen kum na venčanju sa fudbalerom Duškom Tošićem. Međutim, prijateljstvo i dugogodišnja saradnja su se pretvorili u sukob koji je neko vreme punio stranice srpskih tabloida. On je tvrdio da je Jelena svoju karijeru izgradila zahvaljujući njihovoj saradnji.

Jednom prilikom je izjavio da su napravili „najveći modni imidž ikada, imidž koji je bio veći od njene karijere i koji je tu karijeru uzdigao“.

Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualno napastvovanje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao u Beogradu.

Darko Kostić je i ranijih godina imao probleme i pratili su ga skandali. On je u junu 2018. godine uhapšen nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio se*s. Tokom istrage pojavio se još jedan mladić Š. B. (22) koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemiravao, ali je na suđenju promenio iskaz.

Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepeno osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L.J. i za posedovanje leka „rivotril“ za lične potrebe.

Darka Kostića je prošle godine prijavio tinejdžer Š. H. (19), poznat po umetničkom nadimku Emis Emil, jer ga je, kako je naveo, modni kretaor držao zatvorenog u stanu i pretio da će ga ubiti.

Kako je Telegraf.rs tada prvi saznao, policiju je pozvao drug Š. H. i tvrdio da Darko Kostić drži u ostavi njegovog prijatelja i da mu preti da će ubiti. Prema našim informacijama, oštećeni mladić upućen je u policijsku stanicu zbog prijave dok je Darku Kostiću određeno policijsko zadržavanje zbog ugrožavanja sigurnosti i protivpravnog lišivanja slobode.

Da Kostić ima problema sa mladićima govori i činjenica da ga je još jedan dečko, i to u jeku suđenja, prijavio prošle godine u martu. Navodni incident desio se u Ulici knjeginje Ljubice u Beogradu nešto pre pet časova.

Kako su tada preneli beogradski mediji, mladić B. Z. (25) iz Podgorice, koji je prijavio Kostića, rekao je tada da ga je Darko otvorenom šakom udario u glavu i tražio mu da skine pidžamu.

B. Z. ga je prijavio policiji, koja je tokom pregleda odeće navodno pronašla spid. U stanu u kojem su se sastali pronađene su i tablete dijazepama.

Takođe, u maju 2019. godine uhapšen je nakon što je demolirao poslastičarnicu u Ulici Maršala Birjuzova u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Završeno saslušanje Darka Kostića, sa lisicama na rukama sproveden u pritvor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    3. jul 2023 | 23:09

    Tolika hapsenja i tolike optuzbe, i na kraju, covek dobio nanogicu???? Gde mi zivimo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA