Vreme čitanja: oko 2 min.

Iznete brojne optužbe na račun Bajage: Čuveni estradni menadžer otkrio tajnu staru skoro tri decenije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saša ističe da je uvek sve bilo vezano za novac, kada je Bajaga u pitanju

  • 1
Saša Dragić, Momcilo Bajagic Bajaga Foto: Antonio Ahel, Mateja Stanisavljević/ATAImages.

Srpski kompozitor i estradni menadžer Saša Dragić progovorio je o raskolu između njega i muzičara Momčila Bajagića Bajage.

Naime, Saša se vratio iz Francuske i otkrio detalje koje niko nije znao, a dosta se spekulisalo i zašto je došlo do prekida prijateljstva, a i kumstva.

- Ma da, on o tome nikad nije pričao. Putevi su nam se razišli i on meni duguje jedan kumski razgovor jer ni danas nismo seli i porazgovarali zašto smo se razišli - rekao je on na samom početku.

Usledio je veliki hit "Moji su drugovi", i prvi nastup u Švajcarskoj, nakon čega je završio u bolnici, a tu njihova saradnja i prestaje.

- Bajaga je nastavio turneju sam sledeća četiri meseca po Evropi. Gazda Paja, Miko, Pero... dolazili su do njega i davali novac unapred. Ja mu više nisam bio potreban. Nakon mog izlaska rekao sam mu da mi kaže ono što misli, a ne sme mi reći. On je na to rekao da još nije odlučio, ali kad podeli novac sa mnom, da mu jednostavno to nije to - iskren je Dragić.

Dragić je odlučio da preseče i prvi pozove dugogodišnjeg prijatelja, saradnika i kuma na kafu, a Bajaga je rekao da gradi kuću i da će mu se javiti, što na kraju nije učinio.

- Više mi to ništa ne znači. Naša saradnja je bila fenomenalna. Ponosan sam na sve ono što smo uradili. On radi svoj posao. Mogu sve najbolje reći o njegovim pesmama. U naše vreme radili smo najbolje stvari i publika voli te pesme. Bajaga je jedan od najboljih pesnika - dodao je Saša.

On je istakao da Bajaga njega nikada ne pominje.

- Voleo bih da mi kaže što sam mu uradio. Savest mi je čista. Kad god želi možemo da pričamo. Kad bi me neko sad pitao jesam li radio s Bajagom i Instruktorima, rekao bih da je to bio samo san - rekao je kompozitor i dodao:

- Nismo se razišli kao ljudi. Red je da mi dođeš pred oči i kažeš kako stvari stoje - kaže Dragić.

Saša ističe da je uvek sve bilo vezano za novac, kada je Bajaga u pitanju.

- Uvek je sve vezano za novac. Neka mi kaže ako sam ga pokrao. Bajaga je na koncertima zarađivao jednako kao i svi njegovi u bendu. A kad smo on i ja radili diskoteke, to je bilo pola-pola. Međutim, kad ti neko stavi hiljadu maraka u ruke, nije mu baš do deljenja - ističe estradni menadžer.

Saša je otkrio i da je bilo trenutaka kad bi Bajaga raspustio Instruktore, ali onda bi ga on urazumio rečenicom da zove momke i da im kaže da se šalio.

Kumovi su se razišli 1994. godine, a Dragić je spalio sve fotografije.

- Pretpostavka je da su svi pevači nežni i dobri, a menadžeri zli. Dođe mi da napišem knjigu 'I mi menadžeri imamo dušu' - rekao je Dragić kroz smeh.

Nakon toga Dragić postaje menadžer Željka Samardžića, kojemu je napisao pesme 'Stari lav'. 'Devet hiljada' i 'Pokaži mi što znaš'. Sarađivali su deset godina, ali nisu ostali u kontaktu.

(Telegraf.rs/24.sata.hr)

Video: Pitali smo Bajagu tamne senke zidova ujutru gde odu, a odgovor je...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemer

    5. jul 2023 | 14:21

    A tebi nije do para??? Iako si uzimao pola profita a sve zasluge, talenat i pesme pripadaju Gajagi... Vi menadžeri ste obični reketaši i prevaranti koji profitirate na tudjem talentu i radu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA