≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koje škole su završile najpoznatije srpske voditeljke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke voditeljke su se školovale za potpuno drugi posao od onog kojim se danas bave

  • 8
Voditeljke Dragana Kosjerina, Sanja Kužet, Jovana Jeremić, Kristina Radenković, Jovana Joksimović Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović, Kobra

Škola koju imaju domaće javne ličnosti uvek privlači pažnju javnosti, a ovaj put vam donosimo informacije o niovu obrazovanja srpskih voditeljki.

Dragana Kosjerina je želela da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu,ali u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Jovana Joksimović završila je Četrnaestu beogradsku gimnaziju, a potom Akademiju umetnosti BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti.

Vesna Dedić je završila gimnaziju u Podgorici, a diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Marija Kilibarda je studirala na Fakultetu političkih nauka, smer socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment.

Kristina Radenković je upisala turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i to na nagovor majke. Ipak, nakon završene prve godine prešla je na Akademiju umetnosti. Diplomirala je na klasi Bora Draškovića sa prosečnom ocenom 9,2.

Jovana Jeremić ima diplomu državnog Pravnog fakulteta u Beogradu, o kojoj često priča javno.

Dea Đurđević je završila dva fakulteta. Pored žurnalistike, završila je osnovne i master studije iz oblasti državne bezbednosti. Svaki slobodan trenutak često je provodila u streljani, a trenutno je deo jutarnjeg programa.

Sanja Marinković je posle gimnazije prvo upisala i završila menadžment, a zatim finansijski menadžment.

Lea Kiš magistrirala je komunkologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti.

Sanja Kužet je studirala geografiju, a završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

Tamara Raonić, nekadašnja voditeljka Grand šoua, pre nego što se povukla i posvetila porodici, navodno je završila samo osnovnu školu. Ona se odmah nakon škole prijavila na konkurs za stjuardese jedne avio kompanije i uspešno je prošla konkurs.

(Telegraf.rs)

Video: Od grobara do prodavačice krofni: Prvi poslovi najpoznatijih ljudi današnjice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сандра

    6. jul 2023 | 16:04

    Драгана Косјерина је институција за све њих овде.

  • Zvele

    6. jul 2023 | 16:09

    Dragana Kosjerina pa pet mesta prazna pa ostale ....Ma Dragana je prototip san svakog muškarca u svakom smislu .....

  • Vlada S

    6. jul 2023 | 15:54

    Dragana je zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA