Vreme čitanja: oko 1 min.

Braniteljska udruženja ne žele Acu, JK i Harisa u Hrvatskoj: Zašto ste dozvolili nastupe turbo folk izvođača?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici braniteljskih udruženja su u sredu uputili zahtev Gradu za otkazivanje koncerata, postavljajući, između ostalog, pitanje ko je dopustio koncerte i ko je pitao građane žele li to njihovi predstavnici

  • 5
Jelena Karleusa, Aca Lukas i Haris Dzinovic Foto: Kobra, Nikola Anđić

Nakon Domovinskog pokreta, protiv koncerata Ace Lukasa, Harisa Džinovića i Jelene Karleuše na otoku između Splita i Kaštela, Barbarincu, u sklopu festivala "Island of Love", pobunile su se i braniteljska udruženja, piše "Večernji.hr".

Predstavnici braniteljskih udruženja su u sredu uputili zahtev Gradu za otkazivanje koncerata, postavljajući, između ostalog, pitanje ko je dopustio koncerte i ko je pitao građane žele li to njihovi predstavnici,

Oni su uputili zahtev gradu za otkazivanje koncerata, piše Portal grada Kaštela.

U sredu su u Kaštel Sućurcu, prvom Kaštelu, održali sastanak i zahtev su uputili gradonačelniku Denisu Ivanoviću.

U dopisu koji su poslali gradonačelniku, između ostalog, pišu sledeće:

- Zašto ste dozvolili koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vređate osećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vređa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova deca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom - pišu oni i dodaju:

- Stoga zahtevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona te barda hrvatske muzike Stjepana Jimmija Stanića".

Podsetimo, ovo nije prvi put da se u Hrvatskoj traži zabrana koncerata i nastupa srpskih pevača. Nedavno je gradnonačelnik Pule zabranio koncert Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte snimak dela Karleušine luksuzne vile i sa kim uživa dok je napolju nevreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roksa

    13. jul 2023 | 13:34

    Ovi još žive u devedesetim.

  • Nena

    13. jul 2023 | 13:32

    Kao da je Harisu stalo da peva pred njima, svi ga jedva čekaju. Pre neki dan u Priboju je sijao svom svojom veličinom

  • Ema

    13. jul 2023 | 15:32

    Ako nece Srbe tamo sto nam ne zabrane ulazak? Sto ne zabrane ulazak i svima koji dolaze iz zemalja koji su im bili protivnici u Drugom svetskom ratu ? Najbolje da nikoga ne pustaju u njihovu lijepu Hrvatsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA