Vreme čitanja: oko 2 min.

Od jednog nastupa zarade i 80.000 evra: Neki pevači od ove godine ovako naplaćuju koncerte u Crnoj Gori

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojedini izvođači su bukirani mesecima, pa čak i godinu dana unapred i imaju nastupe svako veče

  • 2
Aleksandra Prijović Ceca Raznatović Zdravko Čolić Saša Matić Foto-montaža: Nikola Tomić, Kobra, ATA Images/Antonio Ahel, Shutterstock

Letnja sezona omiljena je za većinu domaćih pevača,jer tada imaju najviše nastupa i to uglavnom u Crnoj Gori.

Pojedini izvođači su bukirani mesecima, pa čak i godinu dana unapred i imaju nastupe svako veče.

Dosta se spekuliše o tome koliko oni zarađuju, odnosno da li su im honorari veći s obzirom na to da je u pitanju susedna država i da su putni troškovi veći.

Menadžeri dva kluba kažu da većina estradnjaka ne podiže cene kad dolazi da peva u Crnu Goru, već naprotiv. Neki od njih pristaju na to da pevaju za manje honorare jer imaju nastupe po nekoliko dana zaredom, pa im se to više isplati.

- Od ove sezone počeo je trend da se radi na karte, tj. da izvođači uzimaju novac od prodatih ulaznica, ali to nije zaživelo svuda. Većini pevača je sigurnije da uzme fiksni honorar. Znam da je Vojaž nedavno nastupao u jednom klubu, ulaznica je bila 12 evra, a njegovi menadžeri su tražili da novac od prodaje ide njima. Mislim da su zaradili oko 7.000 evra, a poznato je da je njegov fiksni honorar veći od toga. Kad je u pitanju ovakav vid poslovanja, najbolje prolaze Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović, Aleksandra Prijović i Saša Matić. Njih četvoro mogu od ulaznica da prihoduju i preko 80.000 evra, ali ne ide ceo iznos njima - kaže sagovornik za Kurir i dodaje:

- Kad se ide na karte, obično 60 do 70 odsto ide pevaču, a 30 do 40 odsto ostaje lokalu da se pokriju troškovi rentiranja dodatnog ozvučenja i efekata. Prijovićka je imala nastup u diskoteci u kojoj je kapacitet 5.000 ljudi, a ulaznica je bila 25 evra, što znači je ukupno od prodaje zarađeno 125.000 evra. Čuo sam da je njoj pripalo 80.000, a ostalo je otišlo na troškove. Isto tako je i kad pevaju Čola, Matić i Ceca - zaključio je izvor.

Kad su u pitanju nastupi ostalih zvezda, tu se situacija dosta razlikuje i varira.

- Ovde u Crnoj Gori postoji mogućnost umanjenja cene nastupa ako se odmah dogovorimo za još neki termin. Znači, dešava se da nekom pevaču zakažemo nastup u julu i avgustu, pa onda cena neće biti 7.000 nego 5.000 evra, na primer. U cenu su uračunati troškovi prevoza (avionske karte najčešće) i hotelski smeštaj. Što se tiče pevača koji uzimaju fiksne honorare na Crnogorskom primorju, Sanja Vučić, Sandra Afrika i Dara Bubamara dobijaju po 5.000 evra, Sloba Radanović 8.000, Prijovićka 20.000, Tea Tairović i Milica Pavlović po 12.000 - kazao je jedan od menadžera poznatog kluba.

Prema rečima jednog od sagovornika, jedina koja nije pristala na to da joj zarada bude vezana za prodaju ulaznica jeste Jelena Karleuša.

- Iz njenog tima su tražili fiksnu cenu od 75.000 evra. To je bilo čudno menadžmentu najvećeg kluba jer bi ona verovatno te pare izvukla da ide na karte, ali oni traže fiksnu cenu. Inače, po manjim klubovima na primorju Karleuša peva za 25.000 evra - naveo je izvor.

(Telegraf.rs)

Video: Na aerodromu je sačekao džip od 150.000€: Ceca sletela u Crnu Goru i svi su gledali u njen stajling

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA