Vreme čitanja: oko 2 min.

"Prekidam odmor i idem na Nizaminu sahranu": Poznata influenserka objavila niz žestokih poruka na račun kolega

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatra da u ovom trenutka ništa ne može biti važnije od tuge sa kojom se narod u Bosni bori

  • 3
hana hadžiavdagić tabaković Printskrin: Youtube/Konačno petak

Stravičan zločin dogodio se pre tri dana u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio svoju nevenčanu suprugu, koju je pre toga brutalno pretukao, a sve to prenosio je u lajvu na Instagramu.

Ceo region u šoku je zbog postupaka ovog muškarca, koji je kasnije, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

Sulejmanović je u petak ubio ukupno tri osobe. Nevenčanu suprugu, a zatim je svoj krvavi pohod nastavio na ulicama Gradačca, gde je ubio oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, a ranio Harisu Onder.

Društvenim mrežama širi se apel i poziv na protest povodom ovog nesrećnog događaja, jer je nesrećna žena, kako pišu bosanski mediji, prijavljivala nasilje u porodici.

Zbog ove tragedije, brojni događaji u BiH su otkazani. Ipak, neki su održani normalno, kao da se ništa nije dogodilo.

Poznata bosanska blogerka, Hana Hadžiavdagić Tabaković, oglasila se ovim povodom i osudila organizatore Sarejevo film festivala, zbog toga što nisu odali ni počast stradalima.

- I za ove koji tvrde da se festival ne može tek tako prilagoditi nekoj tragediji, menjati, prolongirati, bilo šta... Postoji nešto nešto što se zove krizni PR, a ozbiljne institucije kao što su SFF verujem da ga imaju, ali ga juče nisu aktivirale. Ne tražim puno, samo odgovor na pitanje - Zašto nije aktiviran krizni PR? Da li ovo juče što se desilo nije bila kriza? Niko ne traži da se odloži događaj, ali bar nekoliko reči, minut ćutanja, slike žrtava, javni podsetnik na događaj koji se dogodio samo nekoliko sati pre otvaranja festivala. Ništa od toga nismo videli. Što je najgore, još nema nikakve reakcije - napisala je Hana i otkrila da je zbog ovog užasnog slučaja prekinula odmor.

- Prekidam godišnji, menjam kompletan plan, ne idem na SFF (bio je u planu kao svake godine) jer sam juče odlučila da dođem u Gradačac 14.8. i lično odem na mezar rahmetli Nizame. To je sada najpreče mojoj duši i osećajima. To je najmanje što mogu da učinim. Mnogo ljudi iz Gradačca mi je pisalo toliko divnih poruka i zaista bih želela sve da vas zagrlim i upoznam, pa eto, valjda ćemo se sresti i uživo - poručila je bosanska blogerka koju prati oko 700.000 ljudi.

Uz to je objavila informaciju da je na protestu u Beogradu održan minut ćutanja za žrtve u Gradačcu, pa se zahvalila stanovnicima srpske prestonice na znaku pažnje.

- Hvala Beograde. Možete li sad da shvatite koliki propust je napravljen?! Minut ćutanja pre u Beogradu, nego u Sarajevu - napisala je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je farma na kojoj Nermin Sulejmanović počinio samoubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA