≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SDA Sandžaka traži zabranu nastupa Bore Đorđevića u Prijepolju: U saopštenju spominju njegov govor iz 2007.

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Smatramo da svị oni koji veičaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka - naveli su u saopštenju

  • 12
Bora Đorđević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Iz SDA (Stranka Demokratske Akcije) Sandžaka, ogranak u Prijepolju, traže da se zabrani nastup Bore Đorđevića zakazan za 26. avgust, sa početkom u 19:30 časova, u Prijepolju.

Radi se o večeri rok poezije na kojem treba da nastupiti frontmen grupe "Riblja čorba" uz pratnju prijepoljskih "Belih anđela", a događaj organizuje Biblioteka "Vuk Karadžić" u svojoj letnjoj čitaonici. Organizatori su u najavi obećali "dobar provod uz stihove i muziku koja je obeležila više od 50 godina domaće rok scene".

- U subotu 26. avgusta sa početkom u 19:30 organizujemo veče rok poezije i muzike. U goste nam dolazi legenda jugoslovenske i srpske rok scene, roker i pesnik, Bora Đorđević. Tu su i naše lokalne legende - Beli anđeli. Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da prisustvuju ovom izuzetnom kulturnom događaju i da zajedno uživamo u prelepom ambijentu letnje čitaonice naše biblioteke - rekao je u pozivu ljudima v.d. direktora Biblioteke "Vuk Karadžić" Zvonko Mandić.

Međutim, SDA Sandžaka traži zabranu pojavljivanja Bore Đorđevića, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti u nastavku teksta.

"Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je elanove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšic, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veičaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka.

Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna."

(Telegraf.rs)

Video: Mali Željko zapevao Cecinu omiljenu pesmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    25. avgust 2023 | 14:44

    Sada ste se setili, posle 16 godina?! A mudžahedini koji svakodnevno nastupaju po Srbiji i niko ne pravi problem po tom pitanju? U kojoj državi vi živite, malo razmislite?!

  • Дража

    25. avgust 2023 | 14:24

    А шта је са мерлином???

  • Vodolijax

    25. avgust 2023 | 14:27

    Ma njima smeta sve šta je srpsko......dok su sedeli u ministarskoj fotelji i vozikali se državnim limuzinama i obavljali pripreme za ćerkino venčanje onda je sve bilo u redu............Boro samo ti pevaj u svojoj Srbiji ....kome se ne sviđa neka malo obiđe znamenitosti Turske...........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA