≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski pevač o torturi u Hrvatskoj: "Odvezli su me maricom, sudija me je klevetala da veličam ratne zločince"

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 3

Pripadnik muzičke grupe "Srpska tromeđa", Rajko Lalić uhapšen je zbog navodne povrede ugleda Republike Hrvatske, a samo nekoliko dana kasnije na graničnom prelazu Ilok priveden je i izvođač patriotskih pesama Davor Oluić.

Povodom ovoga oglasio se Oluić za medije, te objasnio šta se dogodilo.

- Kažnjen sam jer sam pevao pesmu "Jovan Dalmatinac" iako je nikada nisam izvodio u Dalmaciji, već isključivo ovde u Srbiji, u Novom Sadu. Policajci su mene sačekali na granici kada sam dolazio iz Hrvatske, 18. avgusta. Tada sam išao u Srbiju po majku. Kada sam došao na Ilok bilo je pola 6. Bilo nas je trojica kada su nam rekli da stanemo po strani. Policajac je tada podviknuo: "Ko je od vas Davor Oluić? Skupi odmah svoje stvari i kreći sa nama, vodimo te za Knin" - priča Dario, pa dodaje:

- Zatim su me pitali jesam li se tukao, jesam li deo navijačkih grupa, pa su me maricom odvezli. Kada smo u došli u Knin rekli su mi da sam priveden jer veličam Srbiju i Krajinu! Nakon toga sam do 11 ujutru čekao da dam izjavu u Šibeniku. Sudija kod koje smo došli mi nije dozvolila da progovorim. Rekla mi je: "Stavljaš fotografije sa Bajom Malim Knindžom, a u rukama držiš ratne zločince Ratka Mladića i Dražu Mihailovića!?". Moram da kažem da to nije istina, ja sam pretražio ceo moj Fejsbuk. Da bi mi zatim rekla: "Pevao si "Jovana Dalmatinca!?", što sam i priznao. Žena meni nije dala da dođem do reči, govorila je da će me zatvoriti samo zbog toga jer se kako je rekla "pravim lud". Klevetala me je sve vreme! Onda je nasred sudnice počela da citira pesmu, kaže: "Bio jedan klinac, pravoslavni Dalmatinac. Rastao je u Krajini, gde najlepše sviću zore i gledao svakog dana na Karinsko plavo more". Na kraju sam morao da platim kaznu od 960 evra - završio je Oluić za Informer.

Tekst pesme "Jovan Dalmatinac" koju je Davor pevao u Novom Sadu, a ne u Hrvatskoj.

Bio jednom jedan klinacPravoslavni Dalmatinac

Malo čudan i uslovanKažu da se zvao Jovan

Rastao je u Krajiniđe najlepše sviću zore

I gledao svakog danaNa Krajinsko plavo more

Tu je jednom ljetovalaIz Srbije jedna mala

Zaljubi se u JovanaKrajiškoga sirotana

U bogatsvu prokletomeNjen se otac zanosio

Odveo je u SrbijuKad je Jovan zaprosio

Saznali su neki ljudiJos se sama zorom budi

Tuguje i čeka princaSvog Jovana Dalmatinca

Kad sam čuo ovu pričuSuza mi u oku sinu

Jer je Jovan Dalmatinacživot dao za Krajinu

(Telegraf.rs)

Video: Radanovićeva leži u Slobinom zagrljaju i milo ga gleda dok joj on peva "O Jelena, Jelo, Jelena":

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    5. septembar 2023 | 14:19

    I sad on veći patriota što peva za novac o nečemu što nije doživeo nego onaj nesrećnik što je braneći svoju kuću ili ubijen ili došao u Srbiju bez igde ičega.....

  • Vodolijax

    5. septembar 2023 | 14:16

    Ja potičem iz Dalmacije i Srbin sam ali mislim da je vreme da se više ne peva o nečemu što ne postoji i time samo izazivaju problemi sebi a i Srbiji......sedi gde si i razmišljaj o budućnosti........

  • mima

    5. septembar 2023 | 14:39

    ako simotisao da pevas onda pevaj, samo pevaj i zlo ne misli nikome,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA