Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodica Gudelj učestvovala u osnivanju parohije u Andaluziji: Anastasijin svekar tamo obeležio važan datum

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nadamo se da ćemo ostvariti naše želje i da ćemo parohijsko iskustvo našeg oca uspeti da prenesemo na ovo područje", rekao je Nemanjin otac, Nebojša

  • 1
Nemanja, Nebojša Gudelj, Anastasija Ražnatović Foto: MN Press, YouTube/NAC Breda, Telegraf.tv

Porodica fudbalera Nemanje Gudelja, na čelu sa njegovim ocem Nebojšom, uz pomoć mnogobrojnih Srba koji žive u Andaluziji na jugu Španije učestvovao je u osnivanju srpske parohije u Španiji.

Roditelji popularnog sportiste - majka Olivera, otac Nebojša, kao i brat Dragiša i sestra Vanja žive u Sevilji, te su uz blagoslov njegovog Preosveštenstva Episkopa zapadno-evropskog Justina u junu učestvovali i u osnivanju naše parohiju čije je sedište u Marbelji.

Prva sveta liturgija služila se u nedelju 10. septembra uz prisustvo našeg naroda koji žive u ovoj pokrajini Španije. Parohiju u Andaluziji na jugu Španije je osnovao protojerej- stavrofor Dušan Erdelj.

- Porodica Gudelj je godinama ktitor crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - priča sagovornik i dodaje:

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz Crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji dečaci i Vanja su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu. Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - rekao je za Kurir otac Erdelj.

Ovim povodom oglasio se i Nebojša Gudelj.

- Desio se prvi susret Srba u Andaluziji! Ujedno, u ime našeg naroda pokrajine Andaluzije, izrazili smo veliku želju da osnujemo parohiju u Andaluziji. Nadamo se da ćemo ostvariti naše želje i da ćemo parohijsko iskustvo našeg oca Dušana Erdelja, kao i sve lepe dolaske koje smo imali i videli u Holandiji i Belgiji, uspeti takođe da prenesemo na područje Andaluzije - rekao je Nebojša za Kurir.

(Telegraf.rs)

Video: Vatromet i latice ruža, emotivni snimak sve raznežio: Nemanja Gudelj zaprosio Anastasiju Ražnatović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA