Vreme čitanja: oko 2 min.

50 cent i Busta Rhymes nastupaju u zagrebačkoj Areni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve velike hip hop zvezde 17. oktobra 2023. godine nastupiće u Areni Zagreb

  • 3
50 cent, Kurtis Džekson Foto: Profimedia/Frederick M. Brown / Getty images

Curtis James Jackson III, poznatiji kao 50 Cent, održaće koncert 17. oktobra 2023. u Areni Zagreb, u sklopu velike svetske turneje "The Final Lap Tour"!

Nagrađivani reper, televizijski producent i glumac ovom turnejom proslaviće 20 godina od izlaska svog albuma prvenca "Get Rich or Die Tryin'", jednog od najznačajnijih i najprodavanijih hip hop albuma u istoriji.

Tokom turneje obići će Ameriku, Veliku Britaniju, Evropu i Australiji, a jedini put kada će ove godine biti u našem regionu jeste koncert u Zagrebu.

Na celoj turneji Fiftija prati njegov veliki prijatelj i još jedan hip hop velikan, Busta Rhymes.

Uz to, pred početak "The Final Lap Tour" turneje, 50 Cent je obećao set listu sastavljenu od 50 pesama, najvećih hitova i favorita, ali i onih koje nije izvodio uživo godinama.

Objava koncerta izazvala je velik interes javnosti i medija u Hrvatskoj i regionu.

Zbog velikog interesovanja publike i rasprodanih koncerata u mnogim gradovima, u Velikoj Britaniji i Europi dodati su novi datumi.

Ulaznice se mogu kupiti putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mestima Eventima, a uz standarne kategorije u Areni Zagreb, nude se i VIP ulaznice koje uključuju niz pogodnosti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Eventim HR (@eventim_hr)

Reper 50 cent jedan je od najtalentovanijih hip hop umetnika svog vremena. Dobitnik je Grammy, Emmy, Billboard Music, MTV Music i mnogih drugih nagrada.

Proslavio se svojim rekordnim debi albumom "Get Rich or Die Tryin'" i od tada prodao više od 30 miliona albuma.

Singlovi poput "In da Club", "P.I.M.P" i "21 Questions" doživeli su globalan uspeh, a na albumu su gostovali Young Buck, Nate Dogg, Tony Yayo, Lloyd Banks i Eminem, koji je prvi otkrio 50 Centa, te ga odmah "vrbovao" za svoju Shady Records izdavačku kuću.

Album se odmah popeo na prvo mesto Billboardove liste 200, te je bio najprodavaniji album 2003. godine u SAD-u.

Nakon velikog muzičkog uspeha Curtis "50 Cent" Jackson je iskoristio svoju moć zvezde kako bi postigao jednak uspeh i kao glumac i televizijski producent.

Godine 2005. osnovao je G-Unit Film & Television Inc. produkcijsku kuću koja je proizvela veliki izbor sadržaja na brojnim platformama i prodala bezbroj emisija raznim mrežama. Među njima je serija hvaljena od strane kritičara, "Power", u kojoj ne samo da je glumio, već je bio izvršni producent i reditelj.

Celu "Get Rich or Die Tryin'" turneju 50 Cent će "odraditi" u društvu svog velikog prijatelja Busta Rhymesa, još jedno nezaobilazno hip hop ime.

Jedan od najboljih hip hop tekstopisaca, poznat i po svom jedinstvenom vizualnom stilu, Busta Rhymes nominiran je za Grammy nagradu čak 12 puta.

(Telegraf.rs)

Video: Holivudski glumac Džej Elis uhvaćen u srpskoj prestonici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA