≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodala 4 Arene, a hrvatski stručnjaci se čude: "Buđenje je stiglo u obliku nove srpske Mice Trofrtaljke"

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Rasprodaje i Dino Merlin… Mislim da će Aleksandra imati i petu... To se tako zalomi. Voće iz tuđeg vrta je uvek slađe - prokomentarisao je Tonči Huljić

  • 10
Aleksandra Prijović, Zagrebačka arena Foto-kolaž: Shutterstock, Mileta Mirčetić, Pixabay

Aleksandra Prijović rasprodala je 4 Arene Zagreb, pa će kod komšija pevati 1, 2, 3. i 4. decembra.

Tim povodom je Slobodna Dalmacija za komentar pitala njihove muzičare i kritičare od kojih niko nije imao naročite pohvale za uspeh srpske zvezde. Mnogi od njih, navodno, nisu ni znali "šta peva Aleksandra Prijović".

- Iskreno, juče su moj otac i brat spomenuli Aleksandru Prijović i da već treću zagrebačku Arenu rasprodaje i tad sam u principu prvi put čuo za nju. Možda nisam najbolji primer jer ja generalno ne pratim tu scenu. Sad sam išao poslušati. Otvorio sam neku baladu koja bi bila poprilično okej za pojmove Balkana i onda je krenulo turbo folk pevanje i ugasio sam. Nisam nikad razumeo šta ljude privlači kod takvog pevanja, ali očigledno sam u manjini, jer mi 99% toga danas nije jasno, pogotovo kod nas - rekao je Dino Jelusić,  jedan od najboljih vokala u Hrvatskoj i novi član žirija njihovog šoua "The Voice".

- Muziku ne možeš zabraniti, ma koliko se ta cajka meni osobno gadila. Očigledno su mladi našli način kako ujediniti ustaše, partizane, četnike i normalne ljude, pa su postali cajkaši - prokomentarisao je Jakša Kriletić Jordes, frontmen Daleke obale i saksofonista.

- Kolosalni uspeh Aleks Prijović s četiri rasprodate Arene je samo rezultat starohrvatske bontonske kulturološke floskule i pi*darije po kojoj je "o ukusima ne raspravlja" i činjenice da je konačno turbofolk zviznuo zašiljenu štiklu svim olinjalim i atrofiranim "wannabe rockerima" zaspalim u vreme novog talasa kad su bili zadnji put živi i shvatali da je zadnji riff koji znaju odsvirala Nirvana na "Smells Like Teen Spirit". Hvala vragu, buđenje je stiglo konačno u obliku nove srpske Mice Trofrtaljke u novom ruhu, za koga je i predobro je, da bar rasproda celu nedelju pa da buđenje i zakucavanje bude kompletno. Svaka čast Aleks, bez ironije - prokomentarisao je muzički i filmski kritičar, reditelj i scenarista Anđelo Jurkas.

- Rasprodaje i Dino Merlin… Mislim da će Aleksandra imati i petu... To se tako zalomi. Voće iz tuđeg vrta je uvek slađe - prokomentarisao je Tonči Huljić, najpoznatiji hrvatski hitmejker, kompozitor i muzičar.

- Rasprodati koncerti Aleksandre Prijović ogledalo su ukusa publike u Hrvatskoj danas koja sama bira šta će i kada slušati. Ne ulazeći u kvalitetu pesama iste, ovo je samo dokaz da su mediji, a prvenstveno radio stanice svojim ograničenim ukusom, zakazali i zapeli u vremenu i prostoru - rekaoje Dubravko Jagatić, poznati muzički novinar i kritičar.

(Telegraf.rs)

Video: Prija se ovako oprostila od beogradske publike, a suprugu poručila: "Zbog tebe ovde gde jesam"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolle

    9. oktobar 2023 | 11:05

    Hrvati, izvinite, nismo znali da slušate samo Betovena😉

  • Boža zemunac

    9. oktobar 2023 | 10:35

    Alo ujaci, gde vi i u kom vremenu živite. Uvek vam smeta SRBIJA,MUZIKA SRBSKA I PEVAČI I PEVAČICE SRBSKE. Smeta SVE SRBSKO. Kompleksi su čudo.

  • Schwyz

    9. oktobar 2023 | 10:33

    Ljubomora je cudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA