≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je Saša Popović dobio tužbu od Ramštajna: Tražili su enormnu sumu, a upletena je i ova pevačica

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća", rekao je Goran Ratković Rale

  • 0
Goran Ratković Rale Saša Popović Ramštajn Foto-montaža: Marko Jovanović , Grand Magazin Tv Grand, Profimedia/imago stock&people/Gonzales Photo/Sebastian Dammark, Profimedia/imago stock&people/Fabian Friese/Eibner-Pressefoto,

Kompozitor Goran Ratković Rale jedan je od najpoznatijih kod nas, s obzirom da je tvorac mnogih hitova koje su otpevale Mina Kostić, Stoja, Ceca i Indira Radić.

Upravo zbog jedne od Inidirine pesme, Saša Popović je dobio tužbu.

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - priča Rale.

Kako je otkrio, on je odmah znao o čemu se radi.

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim" - rekao je on.

Goran je preuzeo krivicu, te je uspeo da sklopi malo drugačiji dogovor sa članovima benda.

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA