Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf na koncertu 50 centa: "Poslednji krug" sa Bustom i Jeremih i 4 sata kvalitetnog hip hopa i repa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povodom dvadesetogodišnjice svog albuma "Get Rich or Die Tryin'", 50 cent je organizovao svetsku turneju, u kojoj je posetio i naš region

  • 0
50 cent Foto: Telegraf

Curtis James Jackson III, svima poznatiji kao 50 cent, večeras je održao spektakularni koncert u Areni Zagreb.

Dvadeset godina nakon izlaska legendarnog i nagrađivanog albuma "Get Rich or Die Tryin'", koji se smatra jednim od najznačajnijih albuma u svetu hip hopa, Fifti je organizovao svetsku turneju pod nazivom "The final lap".

Četiri sata šoua, pratili smo iz prvih redova zagrebačke Arene i nismo treptali.

U "poslednji krug" uveo nas je reper iz Čikaga, Jeremih, mnogima poznat po duetskoj pesmi "Down on me" koju je snimio upravo sa 50 centom.

Jeremih je izveo nekoliko svojih hitova, među kojima su "Don't tell 'em", "Oui", "All the time" i "Birthday s*x" koja je bila prava poslastica, kada je sa plesačicom na klaviru odigrao senzualni ples.

50 cent Foto: Telegraf

Nakon njega, na binu je izašla živa legenda hip hopa, Busta Rhymes, koji je čak 12 puta bio nominovan za Grammy nagradu.

Prepoznatljiv po specifičnom i veoma brzom repovanju, Busta je publiku ostavio bez daha, kada je više od 45 minuta držao atmosferu na vrhuncu.

Izveo je brojne pesme, "Break Ya Neck", "Touch it", "Look at me now" i druge, a svim damama u Areni posvetio je jednu od svojih najemotivnijih r'n'b balada, koju je, kako kaže, napisao upravo za lepši pol. Reč je o pesmi "I know what you want", koju izvodi u duetu sa Marajom Keri.

Tokom govora, Rhymes je istakao da su žene iz Hrvatske prelepe i da je mnogo lepih devojaka video danas u Zagrebu, pre nego što je došao u Arenu.

Na kraju nastupa, nazdravio je šampanjcem za svog kolegu Fiftija, ali i sve u publici koji su došli da ih podrže.

50 cent Foto: Telegraf

Posle kratke pauze, na scenu je izašao i čovek zbog kog je veći deo publike i bio tu, 50 cent.

Fifti se pojavio kao duh, iz dima, zatim je zapevao numeru "I'm on some sh*it", a publika ga je dočekala ovacijama.

Preko sat i po vremena ređao je svoje najveće hitove, prvenstveno one sa albuma "Get Rich or Die Tryin'", na kom je i njegova najpopularnija pesma "In da club", bez koje ne prođe gotovo nijedna rnb i pop žurka.

Reklo bi se da je u publici to bio hajlajt večeri, mada bi se još jedan trenutak izdvojio kao poseban.

Tokom pesme "Just a lil bit", Fifti nestane u dimu na tri sekunde i izađe drugačije obučen, što svi doživljavaju kao magiju, a taj trenutak i on sam naziva "magic trick".

Kako bismo vam dočarali delić magije, u galeriji ispod pogledajte fotografije koje smo zabeležili večeras u Areni Zagreb.

Taman kada smo pomislili (ne i želeli) da je kraj, 50 cent je izašao na bis i otpevao još nekoliko pesama, a potom se zahvalio za noć koja će mnogima ostati u pamćenju.

Podsetimo, 50 cent je ranije imao dva koncerta u Srbiji, a ove godine odabrao je Zagreb kako bi se predstavio publici u našem regionu.

Arena Zagreb bila je popunjena do poslednjeg mesta, a nekoliko dana pred koncert puštene su dodatne karte u prodaju, za posebni deo tribina.

Svoj nastup 50 cent je završio malo iza ponoći, a publika je Arenu napustila vidno zadovoljna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA