≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

RTS se oglasio za Telegraf.rs nakon neprimerenih komentara na vest o smrti njihovog snimatelja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zoran je infarkt doživeo tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan", 24. avgusta, na Adi Ciganliji

  • 4
RTS kamerman Foto-kolaž: Pixabay, Wikimedia

Kako smo ranije objavili, Zoran Savić, snimatelj Radio-televizije Srbije, preminuo je dva meseca nakon što je u programu uživo doživeo srčani udar. Precizno, Zoran je infarkt doživeo tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan", 24. avgusta, na Adi Ciganliji.

Ovim povodom kontaktirali smo pres službu Javnog servisa, s obzirom na to da su se na društvenim mrežama pojavili neprimereni komentari na račun Radio-televizije Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti, bez izmena.

"Neprimereno je da se ovako tragičan događaj i smrt našeg kolege koristi u svrhu napada na RTS. Na sopstveni zahtev, Zoran Savić je učestvovao u realizaciji emisija sa kraćim smenama van televizijskih studija. Napominjemo da se RTS pridržava svih preporuka i upozorenja nadležnih institucija o uslovima rada pod vanrednim okolnostima, iako pojedinci zlonamerno i tendenciozno kao uzrok Zoranovog infarkta navode rad u lošim i neprihvatljivim uslovima na terenu. Toga dana, kao ni prethodnih, a ni narednih, nije izdato nijedno upozorenje koje se odnosi na rad u spoljnim uslovima uzrokovano visokom temperaturom vazduha.

Ukazujemo i na činjenicu da u okviru našeg sistema postoje zanimanja koja podležu godišnjem sistematskom pregledu. Zoran Savić je svoj redovni pregled obavio u aprilu 2023. godine, a izveštaj potvrđuje da je Zoran mogao da obavlja posao kamermana, na kojem je bio angažovan. U ovim bolnim trenucima, pre svega za porodicu i bližnje, kao i za sve nas koji smo decenijama sarađivali sa Zoranom, opraštamo se od divnog kolege i dobrog čoveka."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    30. oktobar 2023 | 15:43

    Taj dan je bio najtopliji i direktor je trebao sam da shvati da treba emisija da ide iz klimatizovanog studija......sad se oni peru da je prošao sistematske preglede......kad su takvi dani uvek se preporučuje radnicima na otvorenom da pauziraju od 12 do 16 ili kako već......i najzdraviji može da nastrada........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA