Vreme čitanja: oko 2 min.

"Na groblju sam, gde drugo? Mog sina više nema…": Beti Đorđević je ovako pričala o najstrašnijoj tragediji

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Moj sin je bio veoma talentovan. Slušali smo muziku zajedno. Sad više ne slušam muziku, ne sluša mi se ništa - ispričala je jednom prilikom pevačica

  • 2
Beti Đorđević koncert Foto: ATA Images

Slavna Blagica Beti Đorđević (77) doživela je najveću životnu tragediju - izgubila je sina jedinca, Branislava.

On je preminuo od srca, u 47. godini, a iza sebe je ostavio ženu Snežanu, ćerku Kristinu i sina Vladana.

- Na groblju sam, gde sam drugo, kad me pitaju… Samo ja znam kako mi je. Danas imaš dete, sutra ga nemaš. Nisam znala kuda ću i šta ću sa sobom da uradim. Nije mi lako da vam to objasnim... Pevam, a pre bih vrištala. Kroz svaku notu, kroz svaku pesmu izlazi moj bol. Ogromna bol. Mog sina više nema… Umro je od srca. Imao je 47 godina. Iza njega je ostalo dvoje dece. Moja unuka Kristina, unuk Vladan i divna snaha Snežana - smogla je snage da kaže Beti dve godine nakon tragedije.

- Moj sin je bio veoma talentovan. Slušali smo muziku zajedno. Sad više ne slušam muziku, ne sluša mi se ništa. Pitaju me ovde da li imam kompjuter, pa otkud da mi je do kompjutera, jesu oni normalni? Pitaju onda pa kako vi funkcionišete. Kako fukncionišem? Ne funkcionišem! Ne slušam ništa. Ne mogu da slušam te stvari koje smo zajedno slušali moj sin i ja. Muzika je strašna po tom pitanju, može čovek na svakakve misli da dođe uz nju... - ispričala je Beti 2015. godine.

Kako je tada rekla, njen život postao je "vreme plakanja". Ipak, skupila je snagu i nastupila je mesec dana nakon smrti sina, kada je otpevala pesmu "Crying time".

- Samo mesec dana posle njegove smrti, trebalo je da nastupim na Gardošu. Nastup je davno pre toga zakazan. Otišla sam u Zemun… Stala na binu. Aplauz, ovacije. U publici mnogo onih koji me se sećaju, znaju ko sam… Nisam izdržala... Mislila sam da ću ćutati o svom bolu zauvek. Rekla sam da taj nastup posvećujem sinu koji je umro. I otpevala "Crying Time". To jer moj život od tada - vreme plakanja - kazala je Beti Đorđević tom prilikom za Blic.

Beti je odrasla u selu Matejić nedaleko od Kumanova, a živela je sa bakom. Za prvog muža Slobodana Bobu Đorđevića udala se mlada, a sina je rodila sa 20 godina.

Ona je sa Bobom i njegovim bendom krajem šezdesetih nastupala u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a potom je u čuvenom hotelu "Jugoslavija" svake večeri Beograđane ostavljala bez daha svojim glasom.

Beti se od Bobe razvela 1978. godine.

- Mene su prosto tražili, a on nije mogao da se izbori s tim. Nije to mogao da podnese i došlo je do kuršlusa. Tih poslednjih godina krenule su neke neprijatne situacije... Šteta je to. Petnaest godina braka i na kraju je moralo da se završi ovako kako se završilo - otkrila je Beti jednom prilikom u intervjuu za Story.

(Telegraf.rs)

Video: LOVE&LIVE: Beti Đorđević - Mini koncert "Samo ljubav" (Uživo) (NOVO) (2021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Bras

    12. novembar 2023 | 11:27

    Moje iskreno saučešće velikoj i nezaboravnoj Beti za njenu tragediju ali i želju da nađe snage i živi za svoju unuku i unuka ,hvala ti Beti na divnim i večitim hitovima uz koje smo rasli i vaspitavali se !

  • Duska

    12. novembar 2023 | 16:29

    Divna Beti, divan glas, emocije. Zao mi je zbog tragedije Vase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA