Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je prva slika usvojene ćerke Vlade Divca: Petra je imala samo šest meseci kada je stigla u porodicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovo je slika prvog dana kada je došla u našu kuću, tog dana sam je donela, imala je šest meseci", rekla je tada Ana Divac

  • 3
Petra Divac Printskrin: Youtube/RTS

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Ana pre više od 20 godina usvojili su šestomesečnu devojčicu Petru, koja je danas izgrađena mlada dama i aktivistkinja koja bey ikakvog problema priča svoju životnu priču.

Divčeva supruga i usvojena ćerka su nedavno gostovale u jednoj emisiji na RTS, a tom prilikom je prikazana i prva fotografija koja je nastala kada je Petara usvojena.

- Ovo je slika prvog dana kada je došla u našu kuću, tog dana sam je donela, imala je šest meseci - rekla je tada Ana Divac, a na priloženoj fotografiji se vidi Ana Divac koja drži u naručju Petru.

- U svemu postoji faktor sudbine, a kada se deca usvajaju vi ih ne birate, oni vama daju dete. Kada smo je ugledali, mi smo nju zavoleli - kazala je Ana tom prilikom.

Na pitanje kada su rekli Petri da je usvojena, Snežana je navela da se seća dana kada je to prvi put spomenula.

Petra Divac Ana i Petra / Printskrin: Youtube/RTS

- Sećam se jer je kod nas došla žena Amerikanka koja je usvojila dete iz Srbije, ta mala je imala 4-5 godina, a žena je imala i još jedno mlađe dete koje je dojila, pa me je Petra pitala da li sam ja nju dojila. Ja sam rekla tebe nisam, ona me je pitala jesi li Luku i Matiju, ja sam rekla jesam jer sam njih rodila, a tebe nisam. To je bio prvi put da sam to rekla, ona je tada imala 4-5 godina. Kasnije smo joj objašnjavali u odnosu na njena pitanja. Rasla je sa tom činjenicom i informacijom, a druga olakšavajuća okolnost je bila što su najbolji prijatelji Lukini i Matijini bili usvojeni, tako da je to njoj bilo najnormalnije - navela je Ana tada.

Razlog za to je njena želja da pomogne onima koji su usvojeni, a koji su imali problema u životu zbog te činjenice, kao i ona kada su joj deca u razredu govorila "da su je usvojili da bi to izgledalo lepo u novinama".

- Najgore što sam od vršnjaka u Srbiji doživela zbog toga što sam usvojena je buling u školi. Nelagodno je čuti takve komentare, pogotovo kad znaš da nisu istina, a još si u pubertetu, pa si svakako nesigurna. Prevazišla sam tako što sam se okrenula mami, tati i braći za podršku - rekla je Petra za Zadovoljnu.

Petra je otkrila da njeni roditelji nikada nisu pravili razliku između braće, njihove biološke dece, i nje. Petra priznaje da joj je kroz glavu svojevremeno prolazilo pitanje ko su njenu biološki roditelji i zašto je data na usvajanje, ali da je to više ne zanima i da ne želi da ih potraži.

- Kad sam bila tinejdžerka, jeste jer sam pronalazila sebe, kao i svi drugi. Ali sad više ne jer sam u porodici u kojoj pripadam - otkrila je Petra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • d hgdgh

    15. novembar 2023 | 11:06

    A ta amerikanka sa usvojenim detetom IZ Srbije je veliki znak pitanja!!! Da nije to jedna od mnogih ukradenih beba , sta ce jednoj amerikanki dete bas IZ Srbije !!!!!! ZASTO NIKO TO NE ISPITA .???? NASA deca su rasuta po belom svetu belosvetskom olosu i lopovima !!!

  • @Kiki

    15. novembar 2023 | 12:26

    Ja pročitah DIVAC pa se setih KANTRMENA i njegove žene. Zeznuo sam se ili nisam???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA