Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su Divac i Stojaković ulepšali Lauševiću molerske dane u Njujorku: Tada je radio za dnevnicu od 80 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žarko je umro 15. novembra u 63. godini

  • 0
Žarko Laušević, Predrag Stojaković, Vlade Divac Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATA Images, Marko Jovanović, Nikola Anđić

Žarko Laušević se, usled tragedija koja je zasigurno svima dobro poznate, godinama morao "po belom svetu" snalaziti kako bi zaradio za život i porodicu.

Tako je, svojevremeno, radio i kao moler, a te dane su mu ulepšali tadašnji asovi Sakramento Kingsa - Vlade Divac i Predrag Peđa Stojaković. Tako su ga slavni košarkaši vodili u verovatno najskuplji restoran, čuveni "Ćiprijani", a Žarkova dnevnica tada je bila - 80 dolara.

- Često su Vlade Divac i Peđa Stojaković dolazili u Njujork i, kada bi gostovao Sakramento, pozvali bi nas da idemo negde na večeru. Prvo da odgledamo utakmicu, pa na večeru... - počeo je Laušević priču o danima u Njujorku.

- Jednom se potrefio "Ćiprijani" i, sad, boriti se... Nit' je da se ja borim sa Divcem i Stojakovićem oko plaćanja računa, bez obzira koliko hoćeš i želiš, samo te pogledaju kao "Nemoj, molim te!". Tu je bilo i neko vino koje ne znam koliko košta. Njujork noću i ne poznajem, ne izlazim, i... Sutradan mamuran dolazim i shvatim da ja, u stvari, radim moleraj prva vrata pored Ćiprijanija za dnevnicu od 80 dolara, a ceh je sinoć bio ne znam ni koliko. To je neki apsurd... Učinilo je sve to da budem oprezniji - ispričao je Žarko gostujući u emisiji kod Ivana Ivanovića.

Žarko je preminuo 15. novembra 2023. godine u 63. godini, nakon kratke i teške bolesti.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Pejaković: U glumačkom poslu sam do sada obavio zahtevne uloge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA