Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatska glumica igrala je Žarkovu partnerku u kultnom filmu: Bio je poseban, ali ga ne bih pamtila po humoru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prisetila se kako je bilo na snimanjima sa legendarnim glumcem

  • 0

Hrvatska pozorišna, televizijska i filmska glumica, Anja Šovagović-Despot, u filmu "Stela" igrala je partnerku Žarka Lauševića, a za Telegraf.rs ispričala je po čemu će ga pamtiti.

Anja se prisetila svog prvog susreta sa Lauševićem davne 1990. godine, na probama za snimanje pomenutog filma i izrazila sučešće njrgovim bližnjima.

- Ja sam potpuno šokirana od kada sam saznala vest da je Žarko otišao. Hoću da izrazim duboko saučešće porodici i svim njegovim prijateljima koji su ga voleli i publici pre svega - rekla je za Telegraf.rs

Sarađivali su na pomenutom filmu u kojem je naša sagovornica igrala glavnu žensku ulogu, po kojoj ovaj film i nosi naziv, a glavnu mušku tumači upravo Žarko Laušević.

- Saradnja je bila zaista predivna. Profesionalna saradnja jednog vrhunskog glumca koji je u to vreme bio jedna zaista ogromna zvezda. Radili smo u predivnim okolnostima na snimanju zajedno sa rediteljem Petrom Kreljom i svim drugim našim kolegama i tu ću saradnju pamtiti kao jednu od najdražih u svojoj karijeri - priča nam ona.

Kako kaže, Žarko je u tom trenutku iza sebe već imao velike filmske uloge, bio je profesionalac, a na platnu i pouzdan partner. Međutim, ona ga neće pamtiti po nekim anegdotama već po nečemu drugom.

- Na snimanju filma je bio genijalan, ali Žarko nije bio čovek koga bih pamtila po anegdotama. Naravno da je imao duhovitosti i humora, ali bio je pre svega poseban čovek. Ja ga pamtim po jednom dubokom ljudskom osećaju koji je zaista osećaj za sva vremena. On je bio glumac par ekselans. Ne samo glumac, već i osoba - priča nam Šovagović-Despot.

Njihov prvi kontakt bio je na snimanju filma, ali ne i poslednji. U njihovim životima mnogo toga se promenilo. Uvek su bili tu jedno za drugu sa rečima podrške.

- Ostali smo u kontaktu sve ove godine u kojima se dogodilo previše turbulentnih stvari i u Žarkovom životu, a i u životima svih nas. Drago mi je da smo održali kontakt i jedan lep i prijateljski odnos u kojem smo bili. Baš nedavno smo se i čuli. Snimao je film ovde na Hvaru, pa je to bio povod da se čujemo - kaže glumica.

"Stela" je jugoslovenski film iz 1990. godine, a režirao ga je Petar Krelja, koji je napisao i scenario. utor muzike je Arsen Dedić. Stela je dvadesetogodišnja devojka koja je nekoliko puta pokušala da pobegne iz zagrebačke Prihvatne stanice, ali su uspeli da je spreče, a kako bi se rešili nje i njenog agresivnog oca, socijalni radnici te ustanove odluče da je sklone iz Zagreba i da je pošalju u dom na ostrvu Cresu. Na putu socijalni radnik, njen pratilac mladi socijalni radnik Mato Erceg, čiji lik tumači Žarko Laušević, shvati da se iza agresivnog Stelinog ponašanja krije vrlo osetljiva ličnost, žrtva dalekih, i neraščišćenih porodičnih sukoba. Mato odlučuje da pomogne lepoj Steli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA