Vreme čitanja: oko 2 min.

Branislav Lečić slomljen zbog Žarkove smrti: "Otišao je smiren, mislim da je ostvario svoju želju da..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ta nesreća je potpuno promenila njegov život", rekao je on

  • 0
Branislav Lečić, Žarko Laušević Foto: ATA Images/Antonio Ahel, Mateja Stanisavljević

Glumac Branislav Lečić govorio je o smrti Žarka Lauševića u programu uživo, za K1.

Glumac je otkrio se oni poznaju još od kada su bili zajedno na Akademiji.

- Želim da kažem da sam duboko potrešen zbog njegove smrti. Mi se znamo sa akademije, i on je došao kao generacija ispod mene. Ja sam dolazio na ispite i posmatrao mladog glumca koji je krupnim koracima koračao ka ispehu. Bio je talentovan, šarmantan, što su mnogi uočili i brzo je napredovao - reklao je glumac.

On je istakao da je nesreća potpuno promenila Žarkov život.

- Ta nesreća je potpuno promenila njegov život, i mi smo i posle toga bili uz njega jer smo se sprijateljili. Žarko je imao takvu dušu da je bila zaista retka. Njegove knjige su iz njegove duše jer se u njemu vidi njegova priča i odnos prema svemu tome što se desilo. On nije pričao ni o bolesti. Kad smo se čuli, iako je bio bolestan, pričao je kako treba slaviti život i bio je inspiritivan - istakao je glumac, pa dodao:

- Osećao sam da pati zbog svoje tužne sudbine. Nosio je sa sobom nešto što se zove seta, imao je tu neku tugu, još kao mlad, ali nije bilo tako drastično. Već u drugoj fazi kada se to desilo, ta seta je bila u epskoj dimenziji i izražavao se kroz pisanje.

Branislav je otkrio i kakav je Žarko bio kao mlad i da li je imao snove.

- Pa znate šta, tu postoji divna mladost i ona se prepoznaje kod mladih glumaca. Odmah se vidi ko želi popularnost, a ko želi da ostane u tom poslu. Biti slavan ima tu neki velili teret, a to smo oboje doživeli. Umetnost je tumačenje ljudske duše, to je neka ljubav koju umetnici osećaju. Glumcima penzija ništa ne znači, mi nastavljamo da radimo jer to volimo - istakao je on.

Branislav je potom dodao:

- Šok ovog vremena je to što mladi talentovani ljudi odlaze velikom brzionom.

Za kraj, Branislav je otkrio da li je Žarko bio srećan čovek.

- Mislim da je ostvario svoju želju, vratio se, snimao je i bio poštovan i voljen. Aplauz koji je dobio na premijeri filma "Heroji Halijarda" bio je stvarno preko mere, ako je to moguće. Videlo se da ga poštuju saosaćajući se sa njegovom sudbinom i poslovanjem. Otišao je smiren - rekao je on za K1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA