≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toni Cetinski pod istragom zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored njega, pod istragom su i poznata umetnica Lana Kos, vlasnik jednog kluba, TV voditeljka i njen muž, brojni privatni preudzetnici, bivši učesnik Velikog Brata, kao i brojni sportisti, turistički vodiči, stomatolozi, taksisti...

  • 4
Toni Cetinski Toni Cetinski / Foto: ATA images

Toni Cetinski pod istragom je zbog lažnih potvrda o vakcinaciji protiv Kovida 19, piše Jutarnji list.

Pored njega, pod istragom su i poznata umetnica Lana Kos, vlasnik jednog kluba, TV voditeljka i njen muž, brojni privatni preudzetnici, bivši učesnik Velikog Brata, kao i brojni sportisti, turistički vodiči, stomatolozi, taksisti...

Kako piše Jutarnji list, USKOK je pre 13 meseci podigao optužnicu protiv 14 osoba zbog davanja mita u zamenu za neistinit upis vakcinisanja protiv Kovida 19. Policija je u suradnji s USKOK-om, odmah nakon saznanja o prevari vezanoj za kovid potvrde, koje su se kupovale za najmanje 100 evra, pod lupu stavila ukupno 243 osobe, pa se u odnosu na (pre)ostalih 224, istraga i dalje sprovodi.

USKOK ove osobe tereti da su od jula do oktobra 2021. u Zagrebu, iako su znali da nisu vakcinisani protiv Kovida 19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu kovid potvrdu, od medicinske sestre P.R. u Domu zdravlja Zagreb Zapad, ali preko posrednika, zatražili da u informacioni sistem Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su vakcinisani.

Ova medicinska sestra je u međuvremenu napustila navedeno mesto rada. Navodno, ona je sa 11 posrednika zaradila preko 28.000 evra i 36.000 kuna koje su međusobno podelili. U svoju obranu P.R. je ranije kazala da osobe koje je upisivala u sistem nije poznavala već su joj dolazili samo posrednici koji bi joj donosili liste s podacima i novac.

(Telegraf.rs)

Video: "Ja sam usred Beograda pokupio glavnu nagradu, a to se Srbinu u Hrvatskoj ne može desiti. Zatrovani smo prošlošću!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jazz

    16. novembar 2023 | 13:09

    Da nisu terali ljude da se vakcinisu i uvodili svakakve besmislene zabrane do ovoga ne bi ni doslo,pametni ljudi snasli se za potvrdu i ja bi tako da sam morala.

  • BWA

    16. novembar 2023 | 12:08

    Zato Novak nije nista petljao i svima koji su primoravali ljude dao lilihip.

  • Mi

    16. novembar 2023 | 12:38

    Koje gluposti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA