Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevač tri godine živi na rubu egzistencije, preživeo tragediju: "Probudio sam se pored mrtve supruge"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednje dve godine Goran Bare živi dosta povučeno, iako je ranijih godina imao vrlo turbulentan život

  • 6
Goran Bare Prinskrin: Youtobe/Balkan Najbolje

Hrvatski muzičar Goran Bare, frontmen grupe "Majke" već tri godine unazad, nažalost, živi na rubu egzistencije, a tokom pandemije koja je zadesila ceo svet "tražio je poslove samo kako bi preživeo".

- Voleo bih da me neko zaposli, ako je nekom potreban di-džej na radiju ili kopač krompira… Ili prodavac, ja imam položen trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit takođe, tako da mogu da budem i konobar. Ja sam čovek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije. Ako je nekom potreban radnik, neka me nazove - poručio je Goran u intervjuu za Exkluziv, prenosi Index.

Poslednje dve godine Goran Bare živi dosta povučeno, iako je ranijih godina imao vrlo turbulentan život.

Kako kaže Goran za svojih 40-ak godina karijere svašta je doživeo, ali gubitak supruge s kojom je bio dve godine u braku mu je bio najteži period u životu. Posle toga su mu lekari ustanovili i maničnu depresiju.

Goran Bare i Zoran Kostić Cane na panelu Foto: Dušan Milenković/ATAImages

- Žalim najviše za ženom. Ja sam tad doživio slom živaca. Probudio sam se pored nje, ali ona nije spavala nego je bila mrtva kraj mene i to me je tako uništilo da ne možeš izaći iz kreveta, ne zanima te ni dete ni roditelji i najviše bi volio da te nema. Kad sam to osetio doktori su mi rekli da bolujem od manične depresije i onda dobiješ brdo tableta - ispričao je Bare, prenosi Večernji.hr.

Inače, Goran Bare rođen je 1965. u Vinkovcima, kao drugo dete iz siromašne radničke porodice. Prve bendove počeo je da osniva već s 12 godina s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi. 1980. godine, s 15 godina, s prijateljem Marinom Pokrovcem osniva "Duo debili" i održava svoj prvi veći nastup, pred oko 1.000 ljudi u vinkovačkom Domu omladine.

Od 1980. do 1984. godine Bare oblikuje svoj scenski nastup, pevajući s raznim lokalnim sastavima. Krajem 1984. godine osniva grupu "Majke" i donosi odluku da je muzika njegov životni poziv. Usledila su prva studijska snimanja, nastupi, recenzije i radijska emitovanja njihove muzike.

1986. godine u zagrebačkom Lapidariju i beogradskoj Akademiji održavaju prve važnije svirke, gde ih uočava zagrebački nezavisni izdavač Zdenko Franjić. Nudi im saradnju, pa 1987. "Majke" snimaju prvi promo materijal sa 14 pesama nazvan ”Majke zauvijek” za Franjićevu nezavisnu etiketu "Slušaj najglasnije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. novembar 2023 | 12:38

    Ovaj je težak narkoman na heroinu već duži niz godina. Niko nije lud da zaposli takvog čoveka. Gostovanje u Potkast Inkubatoru je postao viralan zbog njegovog stanja u kom se tamo pojavio.

  • Vladimir

    17. novembar 2023 | 12:38

    Ko ce da zaposli teskog narkomana. On se odavno posvadjao sa mozgom.

  • DDF

    17. novembar 2023 | 13:07

    Goran Bare jeste narkoman i pomalo"svoj",vi koji pljujete po njemu vi sta imate u oba mozga Goran Bare ima u noktu od malog noznog prsta...pojedine velike svetske grupe zive 30-40 godina od 3-4 pesme,Goran Bare&Majke imaju preko 20 velikih hitova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA