Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nema ni tebe, moj dobri kume..." Potresan govor Mime Karadžića na komemoraciji Žarku Lauševiću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opisao njihovo detinjstvo kroz pesmu

  • 1

Veliki broj glumaca danas je došao na komemoraciju povodom smrti legendarnog Žarka Lauševića.

U sali JDP-a, u 11 časova okupili su se kako bi odali počast i oprostili se od voljenog kolege Mima Karadžić, Petar Božović, Radoš Bajić, Milan Marić, Aleksandar Srećković Kubura, Ivica Dačić, Vesna Čipčić, Milica Mihailović i Voja Brajović, Irfan Mensur, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Olivera Viktorović, Ceca Bojković, Tamara Vučković Manojlović, Darko Bajić, Vida Ognjenović i drugi.

Govor je držalo nekoliko Žarkovih kolega, a među njima je i njegov kum, Mima Karadžić.

- Između ostalog, igrali smo se i pozorišta. Igrali se, bilo je divno. Upoznali smo jednog starijeg druga, zvao se Sloba Milatović i onda nas je on okupljao a mi smo kao pravili neko pozorište, nazvali smo ga Dodest. Jednog dana je došao jedan klinac, fino očešljan, sa velikom dioprijom, rumen u obrazima, naravno, primili smo ga u društvu, to je bio Žarko.

- Posle toga je Sloba Milatović napravio predstavu Marko Kraljević superstar. Marko Kraljević je bio sastavljen od tri lika. Marko lično je bio intelektualac, imao je svog šarca, to je igrao Žarko i imao je svog buzdovana, to sam igrao ja, logično. Mi smo sa tom predstavom obišli tadašnju celu Jugoslaviju, putovali i divno se družili. A taj Dodest je prerastao u jedno ozbiljno pozorište, mislim da traje još uvek. Između ostalog, na toj sceni je i kao dete prvu predstavu režirao Jagoš Marković - ispričao je Karadžić pa nastavio...

- Ah, govorili smo i poeziju i obično bi ja govorio Vita Nikolića, a Žarko meni Lesa Ivanovića i uvek je završavao sa istom pesmom, "Kari Šabanovi", to ga je podsećalo na njegovo Cetinje - govorio je sa setom u glasu Mima Karadžić koji je izrecitovao pesmu, pa govor završio ovim rečima:

- Nema više ni Karivola, ni Šabana, nema ni Lesa, nema ni Vita, a evo nema ni tebe, dobri moj Lašo. Moj dobri kume, putuj s anđelima - rekao je Mima Karadžić. Ceo govor možete poslušati u snimku na početku teksta.

Podsetimo, proslavljeni glumac Žarko Laušević umro je u 63. godini, u sredu 15. novembra 2023. godine od tumora, nakon kratke i teške borbe.

(Telegraf.rs)

Video: Mima Karadžić utučen stigao na komemoraciju svog kuma Žarka Lauševića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA