Vreme čitanja: oko 1 min.

Komemoracija Žarku Lauševiću završena najtužnijom pesmom koju je otpevao: "Tamo, tamo da putujem..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumci nisu mogli da sakriju suze

  • 0

Glumac Žarko Laušević otpevao je potresnu pesmu Tina Ujevića "Odlazak" u filmu "Stela" 1990. godine, u kojem je odigrao maestralnu ulogu Mata Hercega, dok mu je partnerka bila Anja Šovagović.

Baš ovom numerom, danas je završena komemoracija povodom smrti legendarnog glumca, a porodica, brojne kolege i prijatelji, gotovo svi, završili su u suzama.

Tokom komemoracije, puštena je i scena iz "Kalkanski krugovi" gde lik koji tumači Žarko Laušević objašnjava glumici Ivani Zečević šta je to "Zabran".

Ona je nakon te scene izašla u suzama.

U seriji "Kalkanski krugovi" veći deo radnje se vrti upravo oko misterioznog "zabrana".

Za početak, “zabran” je termin koji na našim prostorima postoji od davnina. O tome svedoči činjenica da se može pronaći u rečniku Vuka Karadžića, kao i u mnogobrojnim narodnim pričama, ali pripovetkama i romanima iz 19. iz 20. veka, piše Istorijski zabavnik.

"Zabran" se, pre svega, odnosi na šumski prostor na kome je zabrenjeno krčenje ili seča. Dalje, i u skladu sa imenom, to može biti i prostor kome je zabranjen pristup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA