≫ 

"Žena je dojila dete i pitala sam mamu šta radi, jer to nikad nisam videla. Tada mi je rekla da sam usvojena"

 ≫ 

- Mene su u školi zezali da sam crna ovca u porodici, da sam drugačija od svoje braće i da ću uvek biti, kao i da će me ceo život pratiti etiketa ta da sam usvojena. Želim da ovim projektom pomognem deci koja su usvojena da ne doživljavaju ono što sam ja - istakla je Petra Divac

Komentari

  • Iliija

    22. novembar 2023 | 17:28

    Izvini slucajno sam dao minus.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. novembar 2023 | 16:11

    Боже Господе. Па усвојење је предиван чин. Усвојити дете, пружити му родитељску љубав, то је као песма анђела. Након Великог или Првог светског рата много деце у Краљевини Србији је управо тако добило своју нову шансу за живот. Једно од те деце је и мој деда и његова рођена сестра. Његов старији брат је са фронта донео шпанску грозницу и сви у породици су се заразили и преминули. Осим њих двоје. Тада су људи били другачији, усвојење је било потпуно нормална појава. Чак и рађање деце са познаницима, јер је трећина мушке популације настрадала, само да би се обезбедило потомство и да се огњиште не би затрло. Дакле, могу да закључимо да је то друштво у Србији било цивилизованије. Уз све своје патријархалне аршине, нико није понижавао или се ишчуђавао усвојеној дечици. То не сме ни у 21 веку да се дозволи. Едукујте децу и младе. И поједноставите процедуре за усвајање. Краљ Петар је синоним нечег блиставог и просвећеног што је обасјало народ и Србију. И то се види и у оваквим детаљима.

    • 22. novembar 2023 | 21:03

      Djurdjica

      @Слађана Точиловац Шаљић

      Nisi u pravu, meni je sedamdeset godina i usvojena sam bila, kad god bi se posvadjala sa decom njihovi roditelji su me vredjali i nazivali kopiletom itd… Od uvek bilo i bice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA