Vreme čitanja: oko 4 min.

One su decu dobile vantelesnom oplodnjom: Glumica uspela iz 5. puta, pevačica se borila 7 godina

Vreme čitanja: oko 4 min.

Neke od pevačica i glumica sa domaće javne scene su godinama pokušavale da se ostvare u ulozi majke, ali im to nije pošlo za rukom

  • 3
Jelisaveta Orašanin, Seka Aleksić, Ceca Ražnatović, Zlata Petrovic Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Mileta Mirčetić, Nikola Tomić, Marko Jovanović

Veliki broj parova u Srbiji ima problem sa potomstvom, zbog čega se neretko obraćaju stručnjacima i podvrgavaju se vantelesnoj oplodnji. 

Sa razvojem tehnologija i napretkom medicine, sve je lakše uspeti u ovom poduhvatu, a neretko su se za pomoć doktorima obraćale i javne ličnosti.

Neke od pevačica i glumica sa domaće javne scene su godinama pokušavale da se ostvare u ulozi majke, ali im to nije pošlo za rukom. Sve do trenutka kada nisu počele sa vantelesnom oplodnjom.

Seka Aleksić i Veljko Piljikić

Miloš Trajković - sin od Radiša Trajković Đani svadba Foto: ATA Images

Jedna od najhrabrijih pevačica, koja je otvoreno pričala o svojoj borbi za potomstvo, jeste Seka Aleksić.

Sedam godina je pokušavala da postane majka, a nakon nekoliko neupsešnih pokušaja vantelesne oplodnje, dobila je sina Jakova.

- Moj put ka potomstvu nije bio lak, ja sam osoba koja je sedam godina čekala da dobije dete. Vantelesna oplodnja je samo 30 odsto. Ja sam radila tri vantelesne oplodnje, treća je uspela, prve dve su bile bezuspešne. Kada smo rešili moju insulinsku rezistenciju, to je bilo mnogo lakše, pila sam tablete četiri godine, one su pomogle da se taj problem reši. Kada smo se odlučili za treću vantelesnu oplodnju, po savetu svog duhovnika, oca Nikole, i na predlog još jednog sveštenika, počela sam da pijem ulje Svetog Nektarija - rekla je jednom Seka i dodala:

- Žena to popije, pričesti se i onda odlazi na proces vantelesne oplodnje. Mi smo to sve ispoštovali, Veljko i ja. Ja sam se pričestila i otišla na vantelesnu i, hvala Bogu, rodio se moj Jakov.

Seka je nakon nekoliko godina dobila i drugog sina zahvaljući ovom procesu.

Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan

Ceca Ražnatović Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Folk zvezda Ceca Ražnatović bila je veoma mlada kada se podvrgla ovom procesu.

- Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam otišla u bolnicu Narodni front na vantelesnu oplodnju. Moj pokojni suprug me je podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece - ispričala je pevačica, koja je u decembru 1996. rodila sina Veljka, a u maju 1998. i ćerku Anastasiju.

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić 

Jelisaveta Orašanin, Miloš Teodosić Teo Foto: ATA Images

Veliku brobu vodili su i glumica i košarkaš koji su nakon više pokušaja uspeli da dobiju svoje prvo dete, ćerku Petru.

- Petru sam dobila iz petog puta. Žene moraju da bude jake. Meni je taj period trajao godinu i po dana. Imala sam dva neuspešna pokušaja, na kraju pobačaj i prolazila sam kroz razne faze - ispričala je glumica gostujući u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

- Vantelesnu sam radila usputno. Snimanja i rad su bili jedini način da to preživim. Imala sam strah od neuspeha. Ipak, nikad nisam klonula duhom. Na poslednjoj vantelesnoj sam se malo i smirila, a imala sam saobraćajnu nesreću. Nosila sam dvojke, ali je ostala Petra - rekla je Jelisaveta.

Ubrzo nakon Petre, Jelisaveta je ostala ponovo u drugom stanju, ali prirodno, kada je rodila sina Bogdana.

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumački par uživa u skladnom braku više od 10 godina, ćerke, bliznakinje Veru i Milu dobili su vantelesnom oplodnjom.

Glumci o tome nikada nisu javno govorili.

Zlata Petrović i Zoran Pejić Peja

Zlata Petrović i Zoran Pejić Peja Foto-Ilustracija: Antonio Ahel/ATAImages, Nikola Tomić

Malo ko zna da su pevačica i voditelj sina Jovana dobili uz pomoć vantelesne oplodnje, o čemu je on pričao.

- Majka nije mogla da ostane u drugom stanju, otišla je na vantelesnu oplodnju, ja sam dete iz epruvete i ne stidim se toga. Nikada, ali zaista nikada to meni nije smetalo, a ni društvu oko mene - rekao je on i otkrio kako su roditelji odabrali ime za njega.

- Majka je imala problema, nije imala dovoljno krvi. Trebalo je da se rodim 18. januara, a rodio sam se na moju slavu Svetog Jovana i po slavi nosim ime - rekao je on za "Grand".

Ivana Peters

Zvezde Granda finale Ivana Peters Negativ Foto: Kobra

Slične probleme imala je i pevačica Ivana Peters, koja je oduvek želela da postane majka.

Svoju želju uspela je da ostvari 2006. godine, kada je na svet donela devojčicu Saru.

- Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samo jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje - kaže ona, ali dodaje da je usledio još jedan problem, endometrioza.

- Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandar je znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene. To nam nije predstavljalo nikakav problem, pa smo se odmah bacili na posao - ispričala je pevačica.

Ivana Selakov

Pink novogodišnji program Foto: Nikola Tomić

Posle deset godina borbe, Ivana je dobila svoju Krunu.

- Odlučila sam se za vantelesnu pre svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. U Srbiji ima vrsnih profesionalaca u toj oblasti, koji su egal sa onima u svetu - rekla je pevačica.

Ljiljana Jakšić Salveta 

Ljiljana Jakšić Pritnscreen/Youtube/Emisija Premijera

Ljiljana Jakšić zaintrigirala je javnost nakon što je obelodanila da je u šestoj deceniji prvi put ostala u drugom stanju i to uz pomoć vantelesne oplodnje. Rodila je ćerku Dariju koju sama odgaja.

(Telegraf.rs)

Video: Ceca spustila kameru pa pokazala bezobrazan dekolte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Све

    24. novembar 2023 | 15:59

    Домаћица до Домаћице наравно у негативном контексту!!!

  • Ja

    24. novembar 2023 | 16:04

    Mene ste zaboravili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA