• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Rale progovorio o problemima, pa otkrio kako ga je Indira spasila od kamataša: "Popović mi je bio kao banka"

N. L.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zbog saradnje sa Indirom jedno vreme nije govorio sa Popovićem

  • 0

Kompozitor Goran Ratković Rale jedan je od najpoznatijih i najplodnijih kompozitora na našim prostorima progovorio je o pevačima i otkrio tajne estrade.

Nikad iskrenije, kompozitor je govorio o jednom od njegovih najuspešnijih projekata, Indiri Radić, ali i dugovanju koje je imao prema Popoviću.

- Ne odmah. Znam da sam bio dužan 17 hiljada maraka, nešto na kamatu. Trebalo je neko da mi donese pare, ali mi se ne javlja na telefon tog dana. Ja zovem tog lika kamataša i kažem mu: "Ovaj mi se ne javlja, biće problem za danas. Čujemo se sutra". A on meni: "Vidi, brate, ako ne bude love, da znaš da si u problemu". Počinje da mi preti. Rekoh mu: "Alo, jel ti znaš s kim pričaš", a on se pravda da to nisu njegove pare već nekog tamo petog. Uvek je tako kod tih kamatara, para nikad nisu njegove. I tad ja uzmem da stavim na papir da vidim koliko sam dužan. Ukupno 250.000 maraka duga. Predveče je bilo, zovem Indiru i dam joj papir. Ona skoči: "Jesi ti normalan bre, pa šta ti radiš s parama?!" - rekao je on i dodao:

- A pre toga meni je Popović bio kao banka. Svaki dan meni treba nešto, dal 500 ili 20.000, on meni daje. Ja njemu to odrađujem, kako završavam jedan posao, on otpisuje dug. Jednog dana dođe i kaže: "Znaš li ti koliko si mu dužan"? Kažem mu da nemam pojma, on odgovara "68.000 maraka". Ja nisam video problem u tome i to mu kažem, a on meni: "Pa dokle ti misliš tako da živiš? Ja s tobom više ne mogu da izađem na kraj, ti svaki dan tražiš neke pare. Od danas, ništa mi ne duguješ, ali nemoj više nijednu marku da si mi potražio" i pocepa onaj papir. Auu, ja očajan, molim ga: "Pa nemoj, ja ne znam s parama, ceo život tako živim", ali ne vredi. Neće da čuje, ode.

Indira Radić

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Rale je otkrio i na šta je u tom periodu trošio ogromne svote novca koje je pozajmljivao.

- Na šta sve nisam trošio. Imao sam u blizini jedan restoran i kafić, samo mesečno za to sam davao po 10.000 maraka, za račune. Jeo je i pio ko je stigao, a ja plaćao. Ujutru me zove Indira i kaže: "U pola sedam zovi sve ljude kojima duguješ da dođu. Doneću ti pare da platiš ljudima. Hoću da gledam kako im daješ, a onda da zoveš Sašu Popovića i da mu kažeš da više ne radiš muziku za njega". Tako je i bilo. Vratim pare svima, zovem Popovića i kažem mu da je Indira otkupila moje dugove i da se više neću baviti muzikom za druge pevače osime nje. A on kaže: "Ma važi". Ne veruje čovek. Posle je shvatio da je to ozbiljno i sve je dao od sebe da to promeni, ali ja kad nešto obećam to je to. Jedno dobro vreme nismo govorili Sale i ja, samo zbog toga. Sa Indirom sam deset godina radio kao menadžer. Znači u vreme kad smo radili album "Lopov" ona je otkupila moje dugove i ja sam od tada radio samo sa njom. Doduše, pisao sam i za druge nešto malo, na primer Tanji Savić, Seju Kalaču, Mini Kostić i mislim da je to sve. A ne, vratila mi se Stoja 2005. (smeh). Tad sam joj uradio album "Metak" gde je bila pesma "Nešto mi govori" - ispričao je Rale za "Kurir".

Zvezde Granda

Foto: Marko Jovanović

Ispričao je i kako je Popović čuo za njega, te kako je počeo da radi za Grand.

- Kad je Saša Popović čuo pesme Jovane Tipšin, on je bio muzički urednik "Zama", odmah je pitao ko smo mi. Ispostavi se da je Saši i pre toga naš zajednički prijatelj Miladin Bogosavljević pričao o nama, kako dobro radimo i preporučio nas. I tad Popović pozove Miladina i kaže mu da nam zakaže susret. Dođe Saša i kaže: "Ajde, ljudi, da se dogovorimo, ja ću donositi posao, a vi radite aranžmane i produkciju. Para toliko dobijate, a nećete moći da dignete glavu od posla". Mi se složimo s tim. I prva dođe Lepe Brena da radimo album "Luda za tobom". Srki i ja imali duge kose do struka. Brena ulazi, gleda u nas i izlazi napolje! Ništa rekla nije. Vidim na kapiji ona i Saša se raspravljaju, trajalo je to jedno 15 minuta. Vraća se Brena i kaže: "Ja stvarno ne znam zašto sam došla ovde, ali ajde Sale me ubedio da je to to". Posle toga smo se tako sprijateljili da to traje do dan danas. Posle toga je došla Indira, album "Krug", Božinovska i tako dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA