≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirko Kodić prvi put svirao harmoniku od smrti sina: Nije rekao ni reč, voditelju je najavio važnu stvar

N. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Molim te, prenesi svima u sali da ja ovde večeras sviram za sina (Aleksandra)", najavio je Kodić

  • 4
Tradicionalni koncert Veče sevdalinki Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Mesec dana nakon što mu je iznenada preminuo sin Aleksandar, harmonikaš Mirko Kodić sinoć, 29. novembra, prvi put je ponovo zasvirao harmoniku.

Naime, Kodić je nastupio na koncertu u Beogradu posvećenom sevdalinki.

Iako se Mirko prvi put pojavio nedavno na utakmici Crvene zvezde, ovo je prvi put da je zasvirao harmoniku nakon teške porodične tragedije.

- Mirko mi je rekao: "Molim te, prenesi svima u sali da ja ovde večeras sviram za sina (Aleksandra) i sve one koji vole sevdalinku" - rekao je voditelj, dok je Kodić jedva držao harmoniku trudeći se da ne zaplače.

Podsetimo, Mirko Kodić je pre nekoliko dana dao prvu ispovest nakon iznenade smrti sina, te istakao da rođendan ove godine neće slaviti i da do daljnjeg neće biti nikakvog veselja, kao i da je pitanje da li će ikad ponovo biti onaj stari.

- Moj sin je otišao i ja tu više ništa ne mogu da promenim. Tako je, kako je. Ipak, muzika je tu da pomogne čoveku kad treba, da razveseli, da pruži utehu kad je potrebno, ma za sve. Tako ću ja uskoro da imam prvi nastup, ali mislim stalno na sina - priča harmonikaš i dalje nastavlja:

- Mislio sam da ne treba dugo da nastupam, da pevam, ali sam onda dobro razmislio. Stao sam i palo mi je na pamet da bi moj Aleksandar hteo da pevam, da sviram. Ne bi hteo da me obuzme tuga. Ovaj rođendan dočekujem sam, prvi put bez mog sina, i to me boli. Umesto da slavimo svi zajedno, ja mislim na Aleksandrov grob - ispričao je Kodić i dodao:

- S druge strane, osećam da je negde tu, da nikad i nije otišao i to mi daje neku utehu. Bol za detetom nikad ne može da prođe, to je činjenica, ali je bitno da nastavimo život sa shvatanjem da se sve dešava iz nekog razloga. Naše je samo da to razumemo i prihvatimo onako kako možemo i moramo. Ne želim previše da pričam na ovu temu. Ova bol je samo moja i ne ide da sad detaljišem po medijima previše o svemu ovome. Veliki deo svega ovoga čuvam samo za sebe - istakao je Mirko Kodić za "Republiku".

(Telegraf.rs)

Video: Mirko Kodić prvi put u javnosti nakon smrti sina: Došao da podrži Crvenu zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA