Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumila je sa Žarkom i Džej Lo, a sada je profesorka u Americi: Mirjana otkrila zašto se više ne bavi glumom

Ekipa Jetseta

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Svedok ste nečijeg rasta i vidite da neko upija znanje i ljubav koje mu pružate", istakla je ona

  • 3
Mirjana Joković, Žarko Laušević,Dženifer Lopez Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumica Mirjana Joković se posle 30 godina vratila iz Amerike i to na velika vrata, kao glavna glumica u seriji "Poziv" u kojoj glumi inspektorku Anicu.

Popularna glumica je opisala detalje susreta sa jednom gospođom, koja u stvarnosti živi život, kao i "inspektorka Anica", koja je bila njena upečatljiva uloga:

- U razgovoru s njom sam shvatila do koje mere su to ozbiljni i snažni karakteri koji žive dvostruki život. Imala sam i pripreme s oružjem. Na kraju, kada je sve bilo gotovo, htela sam da i ona bude zadovoljna kako sam donela tu rolu - rekla je ona za Informer.

Mirjana je otkrila kako je došlo do toga da predaje glumu na prestižnom univerzitetu u Americi:

- Zaljubila sam se u novu profesiju, a to je predavanje i edukacija. Majka mi je bila profesorka književnosti i znala sam da ću se jednog dana baviti profesorskim radom, ali nisam ni slutila da će mi biti toliko zanimljivo. Sada jednako volim i predavanje i glumu. Prirodno se dogodilo da postanem profesor. Kada sam otišla u Ameriku upisala sam Kalifornijski institut umetnosti. To je prestižna škola koju je napravio čuveni Volt Dizni. U njoj postoji pet smerova - film, pozorište, balet, animacija i muzika. Kada sam diplomirala, posle nekoliko godina se ukazala prilika da predajem na katedri za film i tako je i bilo. Na odseku za muziku predaje naš čuveni profesor Miroslav Tadić.

Mirjana je zatim priznala i kako je biti profesor u Americi, ali i koliko je strancu teško da postane glumac u Americi:

- Lepo je ko voli da predaje. Svedok ste nečijeg rasta i vidite da neko upija znanje i ljubav koje mu pružate. Ako, na primer, živite u Los Anđelesu i tražite isključivo posao glumca i idete na kastinge, mnogo je komplikovano i teško. Razlog je taj što ima mnogo glumaca i projekata i to su procedure i velika odricanja koja iscrpe ljude. Mnogi ljudi na kraju odustanu.

Mirjana je sa kolegama Žarkom Lauševićemi  Tatjanom Venčalovski krajem osamdesetih našla u spotu popularne elektro pop grupe "Alphaville", i to za pesmu "For a Million".

Glumica je takođe,  pre 20 godina bila deo romantične komedije"Sobarica sa Menhetna" u kojoj su glavne uloge igrali Dženifer Lopez i Rejf Fajns.

Jokovićku smo gledali i u serijama "Sivi dom" i "Zaboravljeni", ostvarenjima "Mala", "Stršljen", "Bure baruta"... nakon čega se 1993. godine preselila u Ameriku, gde sada radi kao profesorka glume u Los Anđelesu.

(Telegraf.rs)

Video: Mirjana Joković za Telegraf.rs govorila o ulozi Anice u seriji "Poziv"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cofi21

    1. decembar 2023 | 00:01

    Kad zapali čovek na vreme odavde svaka čast

  • Marija

    4. decembar 2023 | 04:03

    Bila mi je simpatična, ali sam je slušala u nekoj emisiji na RTSu gde je srpski pričala sa jakim američkim akcentom, a onda u seriji čujem da priča sasvim normalno. To stvarno ne mogu da shvatim.

  • Sladjan

    8. decembar 2023 | 14:45

    Ok neka ide,od glume u Americi nema hleba,....ali zašto se vraćali,vreme vas pregazilo,gde ste bili 20 godina,zašto se vraćaju....neka budu tamo fizički radnici,ovde su bili uspešni a tamo niko i ništa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA