Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Grozdanović o spomeniku Slobodanu Miloševiću: "Srećna sam što se i na taj način odužuju prvom predsedniku"

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Još sam srećnija što je na toj divnoj manifestaciji bio i unuk Slobodana Miloševića, Marko", navela je političarka

  • 2
Ana Grozdanović Foto: Privatna arhiva

Predstavnici Socijalističke partije Srbije najavili su da će na proleće 2024. godine podići spomenik bivšem predsedniku stranke i Jugoslavije, Slobodanu Miloševiću, u dvorištu zgrade SPS, u Nišu.

Kako navode, to će biti zahvalnost niških socijalista za sve ono što je Milošević učinio za Niš.

Takođe, oni su promenili ime Velike sale u Nišu, te sada nosi naziv Spomen sala "Slobodan Milošević", a unutar nje će biti postavljene fotografije bivšeg predsednika.

Ispred ulaza u salu postavljena je tabla sa njegovim imenom, kao i slika koju su danas otkrili njegov unuk Marko Milošević i predsednik Gradskog odbora SPS, Igor Novaković.

Ana Grozdanović Foto: Privatna arhiva

Političarka i članica glavnog odbora SPS-a, Ana Grozdanović, oglasila se ovim povodom.

- Danas je u Nišu u Gradskom odboru SPS otvorena sala Slobodan Milošević. Vrlo sam srećna što se socijalisti iz Niša i na taj način odužuju osnivaču i prvom predsedniku SPS, Slobodanu Miloševiću, koji je na kraju prošlog veka stradao od NATO pakta. Za mene je 1999. godina, godina početka Trećeg svetskog rata, a predsednik Milošević je jedan od prvih žrtava - rekla je Ana, pa se osvrnula na manifestaciju

- Još sam srećnija što je na toj divnoj manifestaciji bio i unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević. Marko je divan mlad momak. Vrlo je odmeren, načitan, pravi intelektualac. Saznala sam da je završio Pravni fakultet u Beogradu da živi skromno sa majkom, uglavnom u Požarevcu. Moj deka je bio socijalista i gradio ovaj Grad i državu zajedno sa Markovim dekom. Nadam se da ćemo i Marko, moja generacija i ja biti u prilici da gradimo bolji i pravedniji svet. Ubeđana sam da će lista SPS, na kojoj je i Marko, osvojiti značajno veći broj glasova nego na prethodnim izborima - navela je Ana Grozdanović.

Ana Grozdanović Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Video: Ana Grozdanović pokazala kako je sredila stan: Sve blješti od luksuza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    13. decembar 2023 | 18:12

    Oni su nas baš usrećili......

  • cmokic

    13. decembar 2023 | 18:18

    Tako nam i treba kada smo ga isporucili umesto da mu se ovde sudilo. E moja lepa srbijo. U beogradu krvnik tito u Nisu ovaj. Nema spasa nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA