≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marija Šerifović je sinu već po rođenju "završila" važnu životnu stvar

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačica je dete dobila preko surogat majke, u Americi

  • 13
Marija Šerifović Foto: Marko Jovanović, Instagram/serifovic

Marija Šerifović sina Maria dobila je 2. decembra, preko surogat majke, u Sjedinjenim Američkim Državama, a sinu je već po rođenju "završila" važnu životnu stvar.

Prema njihovom zakonu, svako dete koje se rodi u SAD-u automatski dobija američko državljanstvo.

- Pravilo je takvo da se na papire čeka do 45 dana, ali oni obično budu gotovi u roku od dvadeset dana, pa onda dete može da izađe iz zemlje - kaže naš izvor.

To znači da će Marija do kraja godine sa detetom doći u Srbiju, a jedan od razloga zašto je to izvesno jeste i to što za doček Nove godine peva u Zenici.

- Velika želja da imam dete me je vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtevan proces. Iako sam u više navrata pokušavala sama da iznesem trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene - rekla je Marija na temu majčinstva i dodala da o svom zdravstvenom stanju ne želi detaljno da govori.

- Zaista ne želim javno da objašnjavam medicinske razloge za to, ali surogat materinstvo je konačno bio moj jedini izbor - navela je Šerifovićeva.

- Pre dve godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario - otkrila je pevačica za Blic.

Mnoge zanima ko je otac deteta Marije Šerifović,ali ona ne želi da otkriva.

- Zbog ugovora o privatnosti ne mogu da delim sve informacije, ali ono što mogu da kažem jeste da će Mario, kada dođe vreme, o tome znati sve - priča Marija i otkriva da je u dokumentima ona navedena kao jedini roditelj.

- Baš tako. Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj - rekla je Šerifovićeva koja je razrešila nedoumice i istakla da je u genetskom smislu Mariova majka, a i da je zakon Republike Srbije prepoznaje kao majku.

- I u genetskom i u administrativnom i u svakom drugom smislu ja sam Mariova majka, svaki njegov mali atom koji dolazi iz majčinog DNK je moj - rekla je pevačica, a na pitanje da li dečak liči na nju...

- Pa još je jako mali da bih mogla da procenim. Ima vremena za to - istakla je Marija i progovorila o tome kakav odnos ima sa surogat majkom.

- To je žena koja je pomogla da se ispuni moja najveća životna želja. Imale smo najbliži mogući odnos, čule se svakodnevno, zajedno prolazile kroz sve izazove trudnoće, zajedno išle na preglede - rekla je Marija.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimak sina Marije Šerifović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA