Vreme čitanja: oko 1 min.

Televizija HRT kažnjena sa 13.270 evra zbog Breninog reklamiranja čarapa: I odgovornoj osobi sledi kazna

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veće za elektronske medije izreklo je televiziji HRT prekršajni nalog u ovom velikom iznosu

  • 10
Lepa Brena Printskrin: HRT TV

Veće za elektronske medije (VEM) izreklo je televiziji HRT prekršajni nalog od 13.270 evra (100.000 kuna) i 1320 eura odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma", u kojoj je gostovala pevačica Lepa Brena, koja je reklamirala svoju kolekciju čarapa.

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila, piše Index.hr.

Zbog toga su se naknadno oglasili sa televizije HRT, tvrdeći kako je zvezda prethodno bila upoznata sa svim temama razgovora.

Istakli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: predpraznično vreme, kako ga ona provodi s porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda - stoji u saopštenju.

S druge strane, naknadno se za domaće medije o nastupu na Hrvatskoj televiziji oglasila i Lepa Brena.

- Nisam imala nameru namerno da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - istakla je Lepa Brena.

(Telegraf.rs)

Video: Još jedno veče prepuno emocija: Brena i Prija se ponovo rasplakale zagrljenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drzava

    5. januar 2024 | 11:54

    Uredjena drzava , tako radi . Sta tu nije jasno !!!

  • Mišel

    5. januar 2024 | 12:49

    E kod nas ne bi niko kažnjen bijo.

  • Maja

    5. januar 2024 | 13:07

    E hvala Bogu da ima neko pametan kada smo mi vec sve dozvolili - bez olacanja poreza bez placenih reklama bez ... pameti i postenja . Konkretno ova osoba je morala da opati tu kaznu HRT... ionako joj je snajka inkasirala od Hrvata onoliko para . Bravo Hrvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA