Vreme čitanja: oko 2 min.

"Posle Ribnikara, supruga je dala otkaz u firmi": Ispovest pevača koji ima troje dece: "Fali nam ta plata..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrio da im je trenutno jedino važno da se posvete vaspitanju svoje dece

  • 4
Snimanje  novogodišnjeg programa RTS Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Posle tragedije koja je 3. maja 2023. godine Srbiju zavila u crno, lepša polovina kantautora Borisa Režaka je napustila firmu u kojoj je radila 20 godina.

Režak se osvrnuo na godinu koja je iza nas i opisao je:

- Moram da se vratim na loše stvari koje su nam se desile, vezane za našu decu, to me jako tišti. U mom privatnom životu je sve onako kako bi trebalo da bude, supruga, troje klinaca, rastu, razvijaju se, pričamo, razmišljamo o njima... Želim da im pomognem da budu dobri ljudi, da budu sposobni, a to vreme će vrlo brzo doći. Da mogu srećni da prolaze kroz život - rekao je Režak i otkrio kako su se supruga i on postavili prema svojim mališanima nakon tragičnog 3. maja, kada se u OŠ Ribnikar dogodio masakr.

- Neke stvari oni bolje razumeju od nas. Supruga i ja smo jednu noć seli i doneli zajedničku odluku da ona da otkaz, posle 20 godina rada u jednoj firmi, da bi bila prisutna u kući, kao neko ko mora zajedno sa mnom da radi na odrastanju klinaca. Na osnovu toga smo napravili smernice - objasnio je pevač i dodao...

- Još jedna plata bi dobro došla, ali mislim da od tog cilja koji želimo da postignemo, nema ništa preče. Tada su počeli da govore da razgovaramo sa decom, mi smo to uvek radili, ali nismo mogli da verujemo da neke stvari tako mogu da se urade. Njima je teško da prolaze kroz sve to. Svako malo ima nekih dojava, to nisu normalne stvari - priča on.

Pevač je svoju decu nakon osnovne, usmerio ka muzičkoj školi.

- Svo troje idu u muzičku školu, sviraju instrumente, stalno im puštam koncerte u kući, muzika je lekovita, od toga nema ništa lepše. Ne verujem da bi se upisali u muzičku školu, da im nisam rekao. Nije loše da imaju dosta obaveza, da bi imali manje kontakta sa društvenim glupostima, telefonima, koje ne možeš sto odsto da iskontrolišeš - rekao je Režak, te je otkrio kako su deca to prihvatila.

- Kako su u školici neko vreme, vidim da vole... Kada sam kod kuće nedeljom, organizujem im koncert, sipam čašu vina, platim nešto mizerno, i oni pevaju i sviraju, to mi je jako lepo. Devojčice sviraju klavir, a najmlađi sin gitaru. Pokušavam na svoj način da im proširim vidike. Želim da ih uvučem u svet umetnosti, muzike, plesa i filma - istakao je pevač.

Njegova supruga se složila sa odlukom da se deca bave muzikom.

- Supruga je ispratila moje želje. U osnovnu školu moraju svi, u muzičku ne, tu mora da postoji rad i disciplina. Od njih ne očekujem da budu muzičari. Samo želim da im otvorim put i da osete koliko je to lepo. Da li će oni biti slikari, inženjeri, kuvari ili nešto četvrto, to nije bitno. Nisam ambiciozan, taman posla, ali za njihovu edukaciju, muzička školica je dobra stvar - objasnio je Režak, kojem je supruga bila najveća podrška kroz karijeru, piše Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sju

    5. januar 2024 | 14:32

    Svaka čast i veliko bravo za uzorne roditelje,koji su shvatili da je roditeljstvo velika odgovornost koja trazi odricanje,bezuslovno davanje,jer se roditeljstvo ne kupuje...

  • Mira

    5. januar 2024 | 18:13

    Boris Rezak ljudina,predivan vokal,pesme...steta sto nije vise popularan!

  • XXX

    6. januar 2024 | 00:01

    Razumem ga u potpunosti, par meseci pre tragedije napustila sam posao iz istog razloga, da vise budem uz decu u trenutku kada drustvo krece da ima veliki uticaj na njih, znacila je ta plata, ali neke stvari znace mnogo vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA