Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivšoj zvezdi Granda u Hrvatskoj isključili struju pola sata pred nastup: "Smatraju je turbo folk pevačicom"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkazali nastup jer je smatraju turbo folk pevačicom

  • 8
Stela Rade, Zvezde Granda Printskrin: Youtube/Zvezde Granda, Youtube/Stela Rade

Bivša učesnica takmičenja "Zvezde Granda" i mlada harmonikašica Stela Rade trebalo je da gostuje na jednom dogadjaju u Hrvatskoj, međutim nastup joj je otkazan pola sata pre nego što je trebalo da izađe na binu.

- Moj nastup u Svetom Ivanu Zelini otkazan je pola sata pre samog početka i to od strane gradonačelnika i direktorke turističke zajednice. Sve je bilo spremno, šator se napunio ljudima. Nisu naveli razlog, nego su samo rekli da se šator mora isprazniti i da nastupa neće biti ni pod koju cenu. S obzirom na to da nisu naveli razlog, mi iz nekih izvora i po nekim pričama subjektivno zaključujemo da je to upravo zbog činjenice što sam na tom nastupu trebala svirati harmoniku, koju nažalost u Hrvatskoj neki ljudi i dalje gledaju kroz negativan kontekst jer se odmah misli da bi se na tom nastupu svirao turbo folk i narodnjaci koje oni nikako ne žele u svom gradu - rekla je revoltirana Stela u videu koji je objavila na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Stela Rade (@stela_rade)

- Došlo vas je jako puno i svi ste pokazali želju da se nastup održi i to svi uglas i hvala vam na tome. Nažalost nismo mogli ništa i nismo hteli ići protiv grada, ali nisam imala srca otići kući, pa smo našli način da nastup koji je trebao biti javan nekako pretvorimo u privatnu zabavu koja nam je dozvoljena. Hvala svima koji ste došli u jedan manji prostor i tamo svi svirali sve što narod želi i narod se zabavio bez da je ikome naštetio na bilo koji način i to je jedino što je bitno - rekla je Stela.

Ubrzo se oglasio i organizator događaja Marijo Pošta i objasnio šta se dogodilo.

- Objašnjenje za otkazivanje od gospođe Marinke Zupčić Mubrin, direktorke Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, bilo to što je Stela Rade nastupala u Zvezdama Granda te da je smatra turbo folk pevačicom. Očito je da se radi o ličnim razlozima direktorke Turističke zajednice gđe. Marinke Zupčić Mubrin koja nije dopustila da se održi nastup Stele Rade zbog nekih vlastitih interesa i bez opravdanih razloga. Napominjem kako je Stela Rade bila moj izbor zato što je nastupala i na adventu u Gradu Zagrebu, ima bogat repertoar pesama koje izvodi na svojim nastupima i izrazito je profesionalna i stvara odličnu atmosferu, koja i priliči aktuelnom dobu godine - poručio je Pošta, te dodao:

- Direktorka Turističke zajednice ne samo da je sprečila nastup Stele Rade već je nastavila onemogućavati i ostalu ponudu na Adventu na način da je sabotirala rad klizališta i onemogućila meni kao ugostitelju dalji rad na Adventu. Naime, sat vremena pre nego što je nastup trebao biti održan sama gđa. Marinka Zupčić Mubrin isključila je struju na celom Adventu i obavestila policiju u slučaju da pokušam da održim nastup Stele Rade, prenosi Jutarnji.hr.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandra Mladenović sa povredom i prevojem na vratu! Snimkom na Badnje veče uplašila sve!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au

    8. januar 2024 | 12:34

    Prijovićka pjeva sve odrala ih bravo Prijo 👍👆.

  • misa

    8. januar 2024 | 12:52

    A šta čekamo mi kad ćemo mi da pocnemo da zabranjujemo njihove nastupe jedino tako će prestati sa izivljavanjem nad našim izvodjacima za sve smo samo krivi mi čak i na mobilni telefon ajfon nemamo srpski nego nam je sve na hrvatskom strasno

  • 534

    8. januar 2024 | 13:03

    A što ne peva dečije pesmice kao Tompson?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA