Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Sarajevu zbog nastupa Tonija Cetinskog: "U Srbiji ovo nikad ne bi uradili"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobunila se i Hana Hadžiavdagić Tabaković

  • 18
Toni Cetinski Foto: Amir Hamzagić/ATAImages, Printskrin: Instagram/hana

Odbor za organizaciju obeležavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, na press konferenciji održanoj 8. januara predstavio je program godišnjice ZOI, koji će biti održan u februaru.

Najveću pažnju među građanima izazvala je činjenica da će na obeležavanju godišnjice pevati hrvatski pevač Toni Cetinski.

Među prvima se ovim povodom oglasio kompozitor i pijanista Vlado Podany.

- Odvratno! 40 godina od Olimpijade, a vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Toni je super, vrhunski izvođač, ali što volite da se uvlačite svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… "Ugasili" ste nam umetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše uloge u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… S "vama" ne želim da delim ni vazduh - napisao je Podany, ali se oglasila i influenserka Hana Hadžiavdagić Tabaković.

- Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovoriću vam - nikada! Pored toliko mladih perspektivnih pevača iz BiH i živih legendi, ti zoveš nekoga sa strane za obeležavanje 40 godina ZOI-a? Šta je s glavom? No comment - napisala je Hana.

Ubrzo su se oglasili i građani na društvenim mrežama.

"Sramota", "Toni Cetinski ima veze s Olimpijadom ko Šerif Konjević sa Sinjskom alkom", "Stvarno, gde je mozak?", "A Bosna koja ima toliko pevača, zvezda... Tužna je ova odluka", "Ponižavajuće za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je iznedrilo takva imena", samo su neki od komentara nezadovoljnih ljudi.

Toni Cetinski se ovim povodom još nije oglasio.

(Telegraf.rs)

Video: Toni Cetinski progovorio o fenomenu Aleksandre Prijović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    9. januar 2024 | 11:58

    Zaboravio pileći mozak da je tu olimpijadu finansirala cela Jugoslavija. Služio sam tada vojsku u Sarajevu. Veje sneg celu noć kao blesav. Sutra se vozi spust. Nas 300 vojnika sa lopatama celu noć utabavamo srazu da bi je koliko toliko osposobili za sutra. Dušu smo ispustili. Sad će neko da mi kaže da ja nemam nikakve veze sa tom olimpijadom. Godinama smo posle otplaćivali kredite za tu olimpijadu. To je bila olimpijada svih nas. Sramite se.

  • MAX

    9. januar 2024 | 11:07

    A da su pozvali nekog arapina da zavija i bleji onda im nebi smetalo

  • Teritorijalno ograničeni

    9. januar 2024 | 11:41

    U organizaciji zimske olimpijade1984 nije učestvovalo samo Sarajevo, samo BiH? Država je stala iza tog događaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA