Vreme čitanja: oko 2 min.

Progovorila autorka čuvene pesme "Srpkinja je mene majka rodila": "Indira skuplja kajmak koji nije zaslužila"

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zbog toga što je Indira sabotirala pesmu, ja od te pesme nisam imala autorska prava 20 godina. Praktično mi je nanela i moralnu i materijalnu štetu"

  • 11
Zorica Brunclik,Dragica Radosavljević Cakana, ljiljana jevremovic, Indira Radić Foto: ATAImages/M. M., Marko Jovanović. Nikola Tomić, Facebook/fejsbukovakorisnica

Jedna od najpoznatijih domaćih pesama, "Srpkinja je mene majka rodila", neizostavan je deo repertoara svih proslava i veselja, ali istina o njoj nije bila do detalja poznata.

Tim povodom smo kontaktirali sa ženom koja je pisala ovaj čuveni tekst, Ljiljanom Jevremović, autorkom nekih od najvećih domaćih hitova, koja mnogima možda nije toliko poznata, jer se godinama ne eksponira u javnosti.

Kako Ljilja kaže za Telegraf.rs, pesma je prvo bila ponuđena Indiri Radić, a želja je bila da se ponudi i Zorici Brunclik. Na kraju je, ipak, završila kod Indire koja ju je otpevala.

- Ja sam pesmu napravila shodno melodiji. U isto vreme smo radili Zoricu Brunclik i Indiru Radić, koliko se sećam, tako je bilo... Iako smo u isto vreme radili obe, Zorica je tada bila regionalna zvezda, a Indira tek, maltene, na početku karijere. Prvo je ponuđena Indiri, jednostavno takav je sticaj okolnosti bio, da je prva došla da presluša pesmu. Rekla je kako je ta pesma baš za nju i da joj baš treba - počela je Ljiljana.

- Mi smo rekli okej,  ponudićemo je i Zorici i, ako joj se dopadne, pesma ide njoj. Indira je plakala, kumila, molila da je ne dajemo Zorici.  Tako je bilo. Meni je nakon toga samo stiglo obaveštenje da ćemo za Zoricu nešto drugo, tako da njoj nije ni ponuđena pesma.

Međutim, Ljiljana je danas razočarana time što Indira ovu pesmu više uopšte ni ne izvodi, iz samo njoj poznatih razloga.

- Indira je tu pesmu pevala samo te prve sezone i na toj prvoj turneji sa Ninom (Rešićem, prim.aut.). Kasnije je dostigla takvu popularnost, baš tom pesmom, da je počela da osvaja i region. Njena popularnost je rasla, međutim kako je osvojila region nije joj bilo u interesu više da peva tu pesmu, jer je osvojila i bugarsko tržište, ali to nije bilo zanimljivo... Hrvatsko tržište - naročito tamo nije bilo zanimljivo, tako da je ta pesma sklonjena sa repertoara. Međutim, ja zameram što je nije pevala na domaćem tržištu, na domaćem terenu. Niko joj ne bi uzeo za zlo da je to pevala na domaćem terenu, praktično je sabotirala pesmu -iznela je Ljilja svoje mišljenje.

Kako kaže, ona zbog svega navedenog od ovolikog hita 20 godina nije imala nikakvu korist.

- Zbog toga što je Indira sabotirala pesmu, ja od te pesme nisam imala autorska prava 20 godina. Praktično mi je nanela i moralnu i materijalnu štetu. I, sada kada je Cakana popularisala pesmu, tačnije pesma je sama zaživela u narodu... Sada kada je Cakana pevala, ne vidim razlog da je Indira više peva i da je gledam kako skuplja bakšiš za tu pesmu. Praktično, skuplja kajmak koji nije zaslužila - zaključila je Ljilja za Telegraf.rs.

Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar i od Indire Radić, ali do momenta objavljivanja ovog teksta nije odgovarala na pozive, a potom je bila nedostupna.

(Telegraf.rs)

Video: Zimska idila u domu Seke Aleksić: Pevačica podelila predivan snimak sinova kako se igraju u snegu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA