Vreme čitanja: oko 2 min.

Pesma "Oči boje duge" je nastala na neverovatan način: Dr Igi ju je kasnije posvetio ovoj osobi

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor Igi je otkrio kako je pesma "Oči boje duge" nastala i kome je posvećena

  • 0
Igor Todorović Dr Iggy Foto: ATA Images

Pevač Igor Todorović slavu je stekao kao Doktor Igi, a bio je jedan od najpopularnijih dens izvođača devedesetih godina.

Kako mnogi ističu, pesma "Oči boje duge" obeležila je muzičku scenu i bila je veliki vetar u leđa Doktor Igiju.

U jeku popularnosti on je odlučio da se povuče sa estrade, a danas vodi miran život, i dalje snima pesme i nastupa, ali manjim intenzitetom, te ističe da mu i danas često traže da izvede pesmu "Oči boje duge".

Prošlo je skoro 30 godina otkako je ova numera snimljena, a Doktor Igi je otkrio jednom prilikom kako je ona nastala i kome je posvećena.

- Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da ćuti da bi snimio to na kasetofonu. Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi - rekao je Igi jednom prilikom u emisiji "Ami Dži šou".

- Ja sam je kasnije posvetio jednoj drugoj devojci tek kad sam je otpevao, zna ona ko je to, to je najbitnije - ispričao je Dr Igi nedavno u podkastu "Tutor up".

Podsetimo, denser i dalje nastupa sa koleginicom Tanjom Banđur, s kojom je snimio najveće hitove.

Ipak, iako je ranije zarađivao veliki svote novca, više ne uživa u luksuzu.

Jednom prilikom je ispričao koliko je zarađivao, međutim, taj novac je brzo potrošio.

- Koliko god drugi pričali da su devedesete bile najlošije godine, meni su bile najlepše. Bili smo mladi, zarađivali smo mnogo, putovali smo, bili smo omiljeni svuda... Stvarno smo bili velike zvezde. Sećam se da je 40, 50 devojaka stajalo ispred moje kuće da se fotografišemo. Euforija oko nas je bila velika. Imao sam i svoju jahtu, dva-tri automobila, vodio sam celu svoju ekipu na skijanja i letovanja. Mesečno sam dobijao za nastupe 40.000 maraka, a imao sam 25 godina - ispričao je Doktor Igi i otkrio čime se danas bavi:

- Nisam zvanično zaposlen, ali pokrenuo sam privatan posao s prijateljem. Skromno živim, važno mi je da imam za osnovne potrebe i skijanje. Čim prođe pandemija, nastavićemo da nastupamo.

I Tanja smatra da ne može da živi samo od muzike, pa je pokrenula privatni biznis.

- Pored naših muzičkih angažmana, Igi i ja imamo i dodatne poslove. Vlasnica sam marketinške agencije, imam i svoj projekat o zdravlju nacije. Imam troje dece i supruga, tako da imam dosta obaveza - rekla je pevačica u emisiji "Amidži šou".

(Telegraf.rs)

Video: Odveli smo Jovanu Jeremić u pogon njenog dečka i dali joj da mesi: Kadrovi su urnebesni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA