Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imala sam 8 kancera, ali ne želim da me žale": Sestra Merime Njegomir se 22 godine borila sa opakom bolešću

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Da mi je Merima moja tu, sve bi bilo lakše"...ovako je svojevremeno pričala Nina o svojoj sestri

  • 0
Nina Pavić i Merima Njegomir Printskrin: Grand Magazin Tv Grand, Foto: ATA Images

Rođena sestra pokojne pevačice Merime Njegomir, Nina Pavić, koja je učestvovala u muzičkom takmičenju "Nikad nije kasno" preminula je nakon što je duge 22 godine bolovala od kancera.

Merima se od smrti sestre nije oglašavala u medijima, a ovako je Nina pričala o svojoj borbi.

- Ako svojom pričom ubedim bar jednu devojku, ženu da ode kod lekara na preventivni pregled i da tako spasem nečiji život, biću srećna - počela je svoju potresnu priču Nina, pa nastavila:

- Nikad nisam htela da pričam o bolesti, ne volim to, jednostavno ne želim druge ljude da opterećujem stvarima koje nisu lepe. I u vreme takmičenja u "Nikad nije kasno" sam vodila bitku sa kancerom, ali nisam htela da pričam o tome, želela sam da me ljudi slušaju, a ne da me sažaljevaju zbog bolesti.

- Moja borba traje od 2001. godine, imala sam osam kancera, na žalost sada metastaze i sada bijem onu najtežu bitku. Do sad je bilo osam malignih tumora za 23 godine, ali je bilo lakše, uklone se, nekoliko terapija i to je to, ovo je sad mnogo neizvesnije, ali ne dam se i nadam se pobedi. Četvrti put idem na hemioterapiju, ovu poslednju sam počela u decembru i ne predajem se, iako je teško - rekla je Merimina sestra.

Nina je zatim otkrila da joj metastaze u leđima dodatno otežavaju kretanje:

- Nije lako, ponekad ne mogu da se namestim da spavam ili da sednem, ali se nadam da će to proći, da će biti bolje. Moja tri brata su uz mene u ovim teškim trenucima i moj Voja, životni saputnik, koji je trenutno moja najveća podrška i pomoć.

Ipak, najviše je bolelo što u njenim najtežim trenucima, nije bila sestra sa njom:

- Da mi je Merima moja tu, sve bi bilo lakše. Uvek smo se zajedno borile sa protiv moje bolesti, ona je bila moja najveća podrška u svemu. Njen prerani odlazak boli kao prvog dana i svakim nedostaje sve više - rekla je Nina svojevremeno za "Grand".

(Telegraf.rs)

Video: Ćerke Merime Njegomir se slomile u toku pomena: Lepa Lukić zagrlila Ljubicu Njegomir i plače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA