Vreme čitanja: oko 2 min.

"Podmetali joj nogu!": Ovako je Merimina sestra govorila o pevačicinoj poslednjoj, a neostvarenoj želji

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nina se svojevremeno prisetila kako su nas napustili Dobrica Vasić, Snežana Knežević, ali i njena sestra, koji su imali istu želju, a prema njenim rečima, delimično su je sproveli u delo

  • 0
Nina Pavić Merima Njegomir Printskrin: Grand Magazin Tv G, Telegraf.rs

Rođena sestra slavne pevačice Merime Njegomir, Nina Pavić, koju je šira javnost imala prilike da upozna prilikom takmičenja "Nikad nije kasno", nakon duže i teške bolesti je preminula.

Otprilike godine dana nakon Merimine smrti, Nina se oglasila putem društvene mreže Fejsbuk gde je otkrila zbog čega njena sestra nije uspela da ispuni svoju želju.

Četiri godine pre Merime, odnosno 2017. preminuo je muzičar Dobrica Vasić, a za njim i Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, ali i njena sestra. Njih troje su imali istu želju, koju su delimično i sproveli u delo.

Na žalost, smrt ih je sprečila da je do kraja i ispune.

- Na danasnji dan 2017. godine, prerano nas je napustio Dobrica Vasic, sjajan mladi čovek, muzičar za primer, divan kolega, brat našeg Perice Vasića. Tri meseca pre njega moja školska drugarica Sneška (Snežana Knežević prim.aut.) je otišla,ćerka pokojnog Dragana Knezevića, poznatog kompozitora i aranžera, a pre dva meseca moja Merima Njegomir. Njih troje, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, troje entuzijasta su pokušali da vrate u Radio Beograd pevačku grupu i omladinski orkestar. Merima moja je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna "podmetanja nogu" uspevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali svesrdnu pomoć i podršku Meriminu i bili deo njenog tima. Sneža je radila sa pevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pevači, muzičari, ali ono što su njih troje želeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac ni popularnost nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pevačku grupu i omladinski orkestar koji ce da čuva i neguje kvalitetnu muziku i lepu reč. Nadam se da su na nekom lepšem mestu i zajedno. Neka im je večna slava i hvala. Andjeli sa andjelima! - poručila je Nina.

(Telegraf.rs)

Video: Ćerke Merime Njegomir se slomile u toku pomena: Lepa Lukić zagrlila Ljubicu Njegomir i plače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA