Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej": Dečaku iz Skadarlije jedan susret promenio život

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak iz Skadarlije, koji je prolaznicima prodavao ruže i pevao na ulici, danas je jednoj od glavnih uloga u filmu "Nedelja"

  • 0
Džej Ramadanovski, Alen Selimi Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATAImages, Mileta Mirčetić

Dugoočekivani film "Nedelja", životna priča o jednom od najpopularnijih pevača na ovim prostorima - Džeju Ramadanovskom, premijerno je sinoć prikazan u Beogradu.

Dečak iz Skadarlije, Alen Selimi, koji je prolaznicima prodavao ruže i pevao na ulici, danas je u jednoj od glavnih glavnih uloga u istoimenom filmu.

Alen je sa braćom i sestrama bio često na ulici kako bi zaradio novac. Međutim, njegov život promenio je jedan susret koji se dogodio u pravom trenutku. Naime, dok je nudio svoje crvene ruže u ovoj boemskoj četvrti, ćaskao sa ljudima i šarmantno se osmehivao zapazili su ga producenti filma.

- Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kasting, tamo otpevao pesmu "Nedelja" i uloga je bila njegova - rekao je producent filma Vladan Anđelković.

Kako je režiser ovog ostvarenja Nemanja Ćeranić ispričao, Alen nije znao da čita, ali je uspeo da se spremi za ulogu malog Džeja.

- Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro - rekao je Nemanja.

Sinoć je održana premijera filma "Nedelja", gde se mali Alen pojavio zajedno sa Husom Alijevićem, a tom prilikom otkrio je da je veoma ponosan na sebe.

- Super, zadovoljan sam. Na snimanju sam najviše vremena provodio sa Nemanjom, a od Džejevih pesama naviše volim "Nedelju" - rekao je kratko Alen.

Inače, glumac Ivan Jevtović učio je Selimija da glumi i da savlada sve za potrebe ovog lika.

- Bilo je vrlo uzbudljivo na snimanju jer sam imao priliku da radim sa potpuno novom generacijom glumaca i do sada neotkrivenih umetnika. Za mene je najveće otkriće mali Alen Selimi, koji otvara film i igra malog Džeja. Imao sam priliku da radim kao profesor i kao učitelj sa njim i sa drugom decom, Husom i ostalim naturščicima, tako da je ovo fenomenalan spoj različitih generacija i mnogih talentovanih ljudi - otkrio je glumac.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Film “Nedelja” (@nedelja.film)

Mnoge je sudbina ovog dečaka podsetila upravo na Džejevu. Kako je sam imao teško detinjstvo i odrastao u siromaštvu, njegov život promenio se preko noći kada ga je otkrila Marina Tucaković.

- Tada sam bio samo mali ciganin iz odeljenja, dete razvedenih roditelja koje živi sa babom. A baba nema kintu da mi da za užinu. Više bio gladan nego sit. E vidite, ovaj ovde čovek ako ima kiflu on je podeli sa mnom. Ni on često nije imao, ali kad ima podeli. A mnoga druga deca su me izbjegavala. Ko voli cigane, pa još sirotinju. Ja mu te kifle nikada nisam zaboravio i biću mu večiti dužnik zbog njih - pričao je Džej svojevremeno o svom prijatelju iz detinjstva, prenosi "Blic".

(Telegraf.rs)

Video: Glumci filma "Nedelja" ispraćeni višeminutnim ovacijama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA