Vreme čitanja: oko 2 min.

Zijo Valentino oštro iskritikovao kolege: "Nisi smeo biti isti, to je bila bruka i sramota, sada je sve..."

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muzičar je, takođe, izneo mišljenje o takozvanim kaver bendovima, rekavši da nije njihov veliki obožavatelj

  • 3
Zijo Valentino Printskrin: Youtube/Croatia Records

Muzičar Zijo Valentino nedavno je gostovao u emisiji gde je izneo svoje mišljenje o estradi, pa potkačio kolege koji svoju karijeru grade na snimanju prepevanih pesama, tzv. kavera.

Zijo je objasnio, po njegovom mišljenju, razliku između autora sopstvenih pesama i izvoditi tuđe.

- Grupa "Valentino" postoji preko četrdeset godina i puno ljudi je prošlo kroz bend. Ja se tačno sećam problema koje sam imao sa svim tim kolegama i današnjim prijateljima, dok sam im objašnjavao emociju i ono što sam zamislio. Tako da tvrdim da ako imaš interesantnu, neobičnu boju glasa i dikciju naravno, autor može da ispriča priču. Ako ne, bolje onda na jedan iskreniji način, koji u stvari pravi emociju koja se zove muzika i pesma - ispričao je Zijo.

Muzičar je, takođe, izneo mišljenje o takozvanim kaver bendovima, rekavši da nije njihov veliki obožavatelj.

- Ja inače nisam veliki fanatik "kaver" bendova koji su jako popularni, i sjajnih ima. Gledao sam dosta bendova iz naše regije koji rade savršeno posao i koji prave veliki posao, čak i po svetu, ali kao autor mi je to nešto u koliziji sa mojim mišljenjem o muzici. Mi smo se uvek takmičili ko će bolju pesmu napraviti i svi smo bili drugačiji. Nisi smeo biti isti, to je bila bruka i sramota, a sad je sve "copy, paste" - rekao je on, pa dodao koliko je zapravo teško otpevati tuđu pesmu.

- To nije čak ni tako jednostavno, ja znam kad sam bio u nekim žirijima, pa su uzimali moje pesme ili od kolega, čak i ako uzmeš te pop rok koje se čine jednostavnijim, nije to uopšte lako za otpevati. To nema one visine koje mogu da ponude Čolić, Šaban ili Alen Islamović naprimer, i to ima jedan poseban izražaj i emociju - istakao je Zijo.

Zijo je otkrio ko mu je bio najlakši za saradnju.

- Svi ovi koji su mojih godina, i koje sam ja slušao i voleo, i dan danas cenim, sa njima je bilo najlakše. Da li su to bili 'Indexi' ili Bregović, sa njima je uvek zadovoljstvo, sa onim koji su veliki, od kojih nešto naučiš i kojima ti nešto pokažes svoje što i njima može biti isto originalno, egzotično i novo - rekao je Zijo u emisiji "Grand Parada".

(Telegraf.rs)

Video: Anastasija podelila prvi snimak Gudelja nakon operacije: Romantično veče uz dobru hranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    24. januar 2024 | 02:56

    Zijo nikada nije bio dobar pevac i izvodjac pesama,kao autor mnogih pesama koje je napisao za Valentino,potpuno je u pravu u sta se danas pretvorila muzicka scena,snimis jednu ili par pesama i gradis karijeru pevajuci tudje pesme koje su napisane pre 20-30 godina

  • Gg

    24. januar 2024 | 08:13

    Čuj čovek naveo Alena Islamovica i ostao živ, Bebek a pogotovo Tifa izmislili pevanje za ovog što mekeće

  • beware of organized gangstalking

    24. januar 2024 | 05:53

    istina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA