Vreme čitanja: oko 2 min.

Nebojša Lutovac zabranjen na crnogorskoj televiziji zbog izjave da je Srbin

J. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja sam Srbin, ne mogu da budem Eskim kad su mi deda, otac i svi Srbi. Nema veze to što sam rođen u Crnoj Gori", naveo je pevač

  • 4
Nešo Lutovac Printskrin: Youtube/Grand Magazin Tv Grand

Pevač Nebojša Lutovac dobio je zabranu na crnogorskoj televiziji zbog izjave da je Srbin.

Lutovac je o svojojoj porodici i precima, kao i o odnosu Srbije i Crne Gore rekao:

-Ja mogu ponosno da kažem da sam imao skrupule zbog porodice koja u Crnoj Gori mnogo znači, a i ovde. Moje prezime na prostorima Srbije je retko, ali moji su mnogo poznati u nauci. Deda je bio veliki dotkor nauka, jedan stric bio u vojsci general, drugi general, treći otorinoralingolog i tako dalje. To su mnogo poznati ljudi, sve nepristojne ponude su otpadale u startu, ja sam zadovoljan ovim što imam i što sam postigao, a mogao sam mnogo više na osnovu kvaliteta - rekao je Nešo.

Pevač je otkrio da je bio zabranjen 20 godina na crnogorskim televizijama samo zbog izjave o svojoj nacionalnoj pripadnosti i da to što je rođen u Crnoj Gori nema nikakve veze, te se javno deklarisao kao Srbin.

-Dole u Crnoj Gori mene nema zato što sam se javno deklarisao da sam Srbin. Ja sam Srbin, ne mogu da budem Eskim kad su mi deda, otac i svi Srbi. Nema veze to što sam rođen u Crnoj Gori. Bio sam zabranjen na televiziji Crne Gore 20 godina, a jedini razlog je zato što sam Srbin - rekao je Lutovac i dodao da mu i dalje nije jasno zašto se razdvajaju Srbi i Crnogorci kada je reč o istom narodu.

-Večita je borba bila Crna Gora i Srbija, pošto je potpuno isti narod. Ovi moji, odnosno naši, svi iz Crne Gore koji dođu u Beograd ne moraju da uzimaju hotel, jesam li objasnio? Imaju ovde ili ujaka, strica, sestru ili brata, svi smo isti. Večita je težnja bila da taj narod bude zajedno. I ako su i Srbija i Crna Gora zajedno sa Rumunijom na Berlinskom kongresu dobile državnost, znači to se desilo. To su dve države, a narod isti, to je večita tema - zaključio je pevač za "Grand".

(Telegraf.rs)

Video: "Trpela sam i ćutala": Prvo pojavljivanje Mine Kostić nakon što je prijavila dečka za nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    24. januar 2024 | 11:14

    Gospodine Lutovac rođenjem u Crnoj Gori smo državljani te Crne Gore . Ja samstarija žena i od kad znam za sebe sam Srpkinja i svi moji preci i sadasnja rodbina. Tim što sam srpkinja nisam srbijanka ili posrbica kako su znali da nas prozivaju. Znate a znaju i oni kojima je odgovaralo zarad vlasti ko su i što su Crnogorci. Ponosim se što sam srbinja iz Crne Gore. Znaju ovi što su htjeli u šumu ali ih je šaka jada. Znaju oni ko je SVETI PETAR CETINJSKI KOSU PETROVICI I SVETI VASILIJE OSTROŠKI. Zanali su to dobroali im je vlast i lopovluk draži io bezstidnicima. Ništa im sveto nije bilo obraza časti i poštenja niti su imali niti znali što je to u SRPSKU CRNU GORU A ZATO SU ZNALI NAŠI BRACA DRUGIH VJERA A BOG I SNARODNICI DRUGIH NARADA KOJI TU ŽIVE. VELIKI POZDRAV ZA GOSPODINA LUTOVCA I SVU BRACU SRBE MA GDJE BILI....

  • Mikeli

    25. januar 2024 | 15:15

    Cista laz, covjek lose pjeva i to je to

  • Neso

    25. januar 2024 | 06:32

    Tacno je da,ko god se izjasnio kao Srbin u CG nije mogao da mrdne, sa bilo cim. Ali je cinjenica da je Lutovac, dosadio sa hitom , Hej mostovi na Moraci". Trebalo bi da snimi jos po nesto😂😂😂.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA