Vreme čitanja: oko 2 min.

Ana Ivanović i Bastijan ulažu novac u veliki biznis sa jabukama: Planiraju izvoz u Evropu, angažuju stručnjake

J. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Poenta je da voće ne bude prskano, nego sveže, čisto i zdravo"

  • 9

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger pre nekoliko godina završili su svoje sportske karijere, ali zato privatni biznis cveta.

Oni se navodno pridružuju poslu uzgoja jabuka kojim se godinama bavi otac proslavljene teniserke, Miroslav Ivanović.

On je pre osam godina kupio 100 ari placa u Krčedinu, gde uzgaja voćke. Sada u biznis ulaze Ana i njen muž kako bi ga proširili.

- Kad je video predivne brežuljke i teren, a od meštana čuo da voće ovde odlično rađa, Miroslav se uopšte nije dvoumio. Odmah je shvatio da to može da bude berićetan posao i odlučio je da od meštana kupi 100 ari placa. Sada je na tom mestu nikao najsavremeniji zasad s nekoliko sorti: zlatni i crveni delišes, greni smit, gama, fudži i jonaprins. Kratko rečeno, prva klasa, najkrupnije i najsočnije jabuke. Njegova ideja da podigne moderan voćnjak, i to s kompletnom mrežom i modernim sistemom, realizovala se. Ova investicija donosi porodici siguran i dugoročan prihod, a sada se u biznis uključila ćerka Ana sa zetom Bastijanom. Njima je to jako zanimljivo, naročito jer Ana i te kako vodi računa o ishrani i to je za nju prava stvar - priča sagovornik za "Kurir".

Bračni par u skorijoj budućnosti otvara fabriku za preradu jabuka, u planu je da se izgradi hangar iz kojeg će se ova poslastica izvoziti u Evropu.

- U njihovoj proizvodnji biće sokovi od tri vrste jabuka, neke će biti u kombinaciji i s drugim voćem, zatim sušene jabuke, džemovi raznih aroma i ostale đakonije, ali važno je reći da je sve poreklom iz Srbije. Poenta je da voće ne bude prskano, nego sveže, čisto i zdravo. O tome će stručnjaci voditi računa, a Ana i Švajni će investirati novac za kupovinu neophodnih mašina, koje će olakšati rad poljoprivrednicima i zaposlenima - navodi sagovornik Kurira.

Ukoliko sve bude išlo kako su planirali, Ana i Bastijan navodno od leta kreću u realizaciju poslovnog projekta. Zasada je prošle godine bilo milion, pa će ih i u narednom periodu biti sve više. Brigu o voćnjaku vodi i Anin brat Miloš. On pomaže ocu, a učestvovaće i u fabrici koju pokreću njegova sestra i zet, navodi pomenuti portal.

(Telegraf.rs)

Video: "Zdravo svete!": Ana Ivanović podelila snimak koji je raznežio sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. februar 2024 | 23:36

    100 ari ili 100 hektara, sa sto ari je sitno za tu silnu fabriku

  • Vodolijax

    2. februar 2024 | 07:46

    Jabuka ako nije prskana dvadeset i nešto puta obično otpadne pre zrenja tako da ti sokovi neprskani ..........

  • Ja

    2. februar 2024 | 08:28

    Milion zasada na 100 ari je nemoguće! Na 100 hektara mozda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA