Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nikad se nije desilo..." Oglasio se producent filma "Nedelja", nakon hapšenja čoveka zbog nelegalnog deljenja

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvalio se na brzoj reakciji

  • 1
Film "Nedelja" Foto: Pelicula production

Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka filma "Nedelja", koji se trenutno daje u bioskopima po Srbiji, uhapšen je danas, zahvaljujući brzoj akciji odeljenja za visokotehnološki kriminal u okviru MUP-a.

Ovaj film je poslednjih nedelju dana nelegalno distribuiran preko različitih platformi i sajtova, nakon čega je veći broj ljudi počeo da deli linkove.

- Svaki srpski film koji je poslednjih pet godina imao veliku gledanost u bioskopima je piratizovan, ali nikada se to nije desilo posle samo sedam dana od premijere i nikad u ovoj meri, kao što je slučaj sa Nedeljom. To ukazuje da je ova nelegalna praksa uzela maha i da se izvršioci tih dela pripremaju za njihovo činjenje već nakon same najave filma - istakao je Vladan Anđelković, producent filma "Nedelja".

Film "Nedelja", koji prikazuje istinite događaje iz života čuvenog pevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog, vrlo brzo je oborio rekorde u broju gledalaca u bioskopima, koji je dostigao 100.000 za samo pet dana. I pored nezapamćene piraterije, film nastavlja da beleži sjajne rezultate i za dve nedelje od prikazivanja pogledalo ga je gotovo 300.000 gledalaca.

Producent filma poručuje da bi taj broj bio sigurno i veći da nije došlo do ilegalnog deljenja.

- Uz pomoć veštačke inteligencije smo u roku od samo nekoliko sati uspeli da blokiramo skoro sve piratske snimke. Zahvalni smo našoj policiji, odeljenju za visokotehnološki kriminal, tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije na brzoj akciji koja je sprovedena i najavi hapšenja svih koji su počinili ovo krivično delo. Naš advokatski tim pridružiće se postupcima protiv onih koji su u tome učestvovali - dodao je Vladan Anđelković za Blic.

Film Foto: mup.gov.rs

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije za svako neovlašćeno objavljivanje, snimanje i umnožavanje autorskog dela predviđene su novčane kazne i kazna zatvora do tri godine ili do pet godina ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist.

Video: Alen Selimi glumi Džeja kao dečaka: Poslušajte kako je otpevao "Nedelju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorćolac

    4. februar 2024 | 16:34

    Nevidjeno sr..e od filma. Prikazani tek po neki dogadjaji i uglavnom samo polovicne price. Pola filma se prica o dzambi koji je bio niko i nista u to vreme. Pricaju o njemu neke bajke,zasto nisu prikazali kada je dobio batine pa je potegao pistolj. Glupa prica,glup film,jadna prica. Legenda Dzej je zasluzio mnogo vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA