Vreme čitanja: oko 3 min.

Ceca na sudu konačno rešava problem sa Milijem: "Moraju stvari da se poštuju i da se sve stavi na svoje mesto"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svetlana Ceca Ražnatović je rekla da je sud dodelio po pola prava na vlasništvo

  • 3
Aleksandar Milić Mili, Svetlana Ceca Ražnatović Foto-kolaž: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATA Images

Sve je počelo i došlo do suda u trenutku kada je folk zvezda Ceca Ražnatović shvatila da se kompozitor i producent Aleksandar Milić Mili upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa pevačicom, što ona nije želela da dozvoli.

Dogovor je, kako se pisalo, bio da prava na vlasništvo budu pola - pola, ali je Mili uzeo na sebe svih sto posto. Tim povodom su po Cecinoj tužbi završili na sudu, a sada je doneta odluka da se vlasništvo podeli ravnopravno.

- To se sada sve sređuje, i Jutjub kanali se sređuju i moj kanal se sređuje. Neke pesme su povučene dok se neke stvari ne raščiste, sa Milijem sam na sudu baš zbog tih fonograma, zato što je dogovor bio da budu 50-50, on je uzeo na sebe svih 100 posto. Sada je to sud dodelio da bude 50-50 kako je i trebalo da bude. Ja moram da kažem mojoj publici da nije stvar do nesređenosti kanala, sve su pesme tu, ali moraju stvari da se poštuju i da se stavi sve na svoje mesto - rekla je Ceca u "Premijeri".

Redakcija portala je pokušala da stupi u kontakt sa kompozitorom, ali do trenutka objavljivanja vesti se nije oglasio.

Podsetimo, Ceca je otkrila na snimanju prve emisije Zvezda Granda da se sudi sa Aleksandrom Milićem Milijem, nakon višemesečnih spekulacija da nekadašnji saradnici duži vremenski period nisu u dobrim odnosima.

Ceca je istakla da su na sudu, ali da su civilizovani ljudi koji razgovaraju. Nakon toga, počelo je da se šuška i nagađa zbog čega se sude, te u kom momentu je došlo do određenog sukoba interesa.

Kako smo tada ekskluzivno saznali, sve je počelo onda kada je Ceca shvatila da se Mili upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa Cecom.

- Dogovor je bio potpuno drugačiji, zbog čega je Ceca, nakon ovog saznanja, odlučila da angažuje advokate i da pokrene sudski proces protiv nekadašnjeg saradnika - istakao je tada naš izvor.

- Problem je u tome što osoba koja ima vlaništvo nad fonogramima, ima prava da od apsolutno svih digitalnih platformi monetizuje novac. U prevodu, da naplaćuje i profitira. U trentuku kada su Ceca i Mili radili albume to nije bio dogovor. On je govorio da svaka pesma u celosti pripada Ceci, s obzirom na to da mu je rad na svakoj pesmi bio plaćen, te da je Ceca sama finansirala svaki svoj album u celosti. Mili je, dakle, kao saradnik, za svoj rad bio plaćen onoliko koliko je tražio i koliko je dogovoreno. Međutim, on je bez Cecinog znanja sebe upisao kao vlasnika fonograma - ispričao je izvor za Telegraf Jetset.

- Ceca na sudu isključivo traži da se promeni ko je vlasnik fonograma, te da umesto Milija piše da je to ona. Međutim, Mili za to traži kompenzaciju u vidu novca. Navodno je reč o nekoliko stotina hiljada evra. On to zahteva i na osnovu toga što bi Ceca od njega, pošto se on vodi kao vlasnik fonograma, za svako izvođenje pesama koje je on radio trebalo da traži dozvolu, saglasnost. Dakle, tu su u pitanju sva izvođenja, svi koncerti. To je sumanuto - objasnio je svojevremeno naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Berović otkrila kako je došlo do saradnje sa Cecom i Futom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поаро

    6. februar 2024 | 15:48

    ТужиБАБА!!!

  • kolektivna amnezija

    7. februar 2024 | 12:55

    Reče osudjeni kriminalac i lopov i drugarica od ubica premijera i žena ubice …

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA