Vreme čitanja: oko 4 min.

"Svaki muškarac ima svoju žensku energiju, ja sam ponosan": Filarri spreman za novu borbu za Evroviziju

M. K.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ove godine mu je fokus prvenstveno na glasu i emociji

  • 1

Mladi i intrigantni Filip Marinkov, poznatiji kao Filarri (25) spreman je za još jednu borbu za odlazak na Evroviziju.

On će se na ovogodišnjem takmičenju za PZE 2024, predstaviti pesmom "Ko je ta žena", a sada je otkrio značenje pesme, te kako teku pripreme i šta možemo da očekujemo od njega, ali i čija pesma mu se posebno dopala.

  • Prijavio si se za ovogodišnju Beoviziju i predstavićeš se pesmom "Ko je ta žena". Možeš li nam reći nešto više o svojoj pesmi?

- Tako je! Eto mene ponovo na PZE sa novom, moćnijom i mnogo ozbiljnijom pesmom, kakvu ovakvo takmičenje i zahteva. Ovo je najozbiljniji i najintimniji tekst do sada od mene, a pevačke deonice su veoma zahtevne i snažne. Tekst ove pesme je višeslojan, postoje mnogi načini da se protumači i shvati poruka moje pesme "Ko je ta žena". Neki bi pomislili da pevam nekoj ženi, neki bi pomislili da pevam o prihvatanju rodnog identiteta, dok ja ovu pesmu posmatram na treći način. U ovoj pesmi pevam svojoj ženskoj energiji ili ženskoj strani, koju svaki muškarac ima u sebi, kao što i svaka žena ima u sebi mušku energiju. Ženska energija u meni je moja nežnost, moja kreativnost i moja emocija. Suština je u tome da koja god energija u nama bila dominantnija, i da ako smo suprotnog pola od iste, ne treba je se stideti ili plašiti, već je osvestiti i negovati kako bismo bili u balansu i naravno srećni i zadovoljni sobom. Ja sam ponosan na svoju žensku energiju, srećan sam što sam baš ovakav!

  • Kako teku pripreme, šta publika može da očekuje na sceni?

- Pripreme su uveliko počele! Mnogo sam se dao u ovaj projekat, vežbam pevanje, scenski pokret, potrudio sam se da pripremim jedan audio-vizuelni spektakl koji do sada nije vidjen na PZE sceni. Odlučio sam da ove godine iskoristim svu moć tehnologije! Ušli smo u studio i od sada sve postaje mnogo ozbiljnije! Jako se radujem celom procesu. Publika na sceni može očekivati novog mene, kakvog do sada niste videli. Neću imati plesače i glavni fokus će ove godine biti na performansu i mom izvodjenju. Želim da u isto vreme spojim svoju emociju i pokažem svu raskoš svog glasa.

  • Osim što si se prijavio i ove godine, ti si i 2023. učestvovao pesmom "Posle mene", gde si došao čak do finalne večeri. Šta je ono na šta ćeš se sada više fokusirati u odnosu na prošlogodišnji nastup?

- Kao što sam malo pre spomenuo, ove godine će fokus biti mnogo više na konceptu, atmosferi i pevanju. Želim da pošaljem jasnu poruku, da zauzmem stav i da ceo koncept nastupa bude pametno osmisljen. Nema konkretne koreografije, ali necemo izostaviti scenski pokret koji ce sve dostojno ispratiti. Prošle godine sam imao slatku ljubavnu pesmicu, bez neke ozbiljnije poruke. Prošle godine nisam imao pesmu koja je pravljena za PZE, vec sam je izvukao iz fioke i ispromovisao je na najbolji mogući način. Ove godine je to mnogo drugačije, jer je i sama pesma pravljena baš za PZE!

  • Da li si čuo i druge pesme, je l' bi neku izdvojio?

- Naravno da sam poslušao sve pesme kolega i zaista ne znam koga bih pre pohvalio. Mislim da je ovo najjača PZE godina do sada. Stvarno su svi na visini zadatka, jako se trude, biće svega! Ove godine mi se čini da ćemo imati odličan šou i da će publika biti jako zadovoljna svime što smo pripremili. Mnoge pesme ove godine su me oduševile, možda bih izdvojio Zorju jer bih njoj veoma rado ukrao pesmu haha...

  • Možemo li da očekujemo i sledeće godine od tebe da se prijaviš, ukoliko ne pobediš?

- Uh, prvobitno plan za ovu godinu nije bio da se prijavim, ali se desila ova pesma "Ko je ta žena", koju nisam mogao da ignorišem i čuvam je za neku narednu godinu. Verujem da se desila sa razlogom, tako da sam odlučio da poslušam znakove "pored puta". Sa moje trenutne tačke gledišta, smatram da bi bilo previše da se prijavim i sledeće godine. Voleo bih da napravim malu pauzu, ali nikad ne reci nikad. Sve dok budem imao da predstavim novog Filarrija, ne vidim problem da se opet prijavim i predstavim ljudima šta sve zapravo mogu. Ako se budem prijavio naredne godine, možete sigurno očekivati nešto potpuno drugačije, a opet bombastično.

- Hvala Vam mnogo na podršci, radujem se svakoj našoj saradnji i nadam se da se vidimo 27. februara, prve polufinalne večeri u kojoj nastupam pod rednim brojem 7! Hvala dragom Telegrafu što je uvek tu za mene. 

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je bilo iza scene na drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju '23

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Rubiroza

    21. februar 2024 | 13:44

    Ti si rekao bih žena sa ženskom energijom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA