Vreme čitanja: oko 2 min.

Malo ko zna o obrazovanju Zdravka Čolića: Iznenadićete se na kom fakultetu je diplomirao

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proslavljeni pevač je prednost dao obrazovanju, pre muzike

  • 1
Zdravko Čolić Foto: Indir Merdanović za Stars&More

Legendarni pevač Zdravko Čolić važi za jednog od najboljih vokala, međutim, iako je napravio veliki uspeh u svetu muzike, privatni život čuva daleko od javnosti, te se ne zna mnogo o njemu.

Kao dečak je gajio ljubav prema muzici, ali je proslavljeni pevač prednost tada dao obrazovanju.

Zdravko je sedamdesetih godina prošlog veka upisao Ekonomski fakultet u Sarajevu, ali se ipak u septembru 1971. godine preselio u Beograd.

U "Korni grupi" proveo je šest meseci i za to vreme snimio tri pesme, nakon čega se vratio u Sarajevo, nastavio studije i ubrzo postao diplomirani ekonomista.

Pevač je imao pedeset godina kada je 2001. oženio Aleksandru, sa kojom se prethodno zabavljao jedanaest godina i sa kojom ima dve ćerke Unu i Laru.

Una je svojim fotografijama na društvenim mrežama skrenula pažnju na sebe, zbog čega danas broji preko 45.000 pratilaca, a poznati tata priznao je nedavno da mu smeta njeno eksponiranje.

- Ona samo nešto slika. Ne volim to, ali ne mogu joj zabraniti. Ona je takva... Jednostavno, komunicira s ljudima, voli da se slika. Sa mnom se slikaju. Ja nisam nikad takav bio, što manje, to bolje. Samo kad moram, zbog posla. A ona samo telefon. Ja ne mogu da joj zabranim, šta da joj radim. To je drugačije potpuno nego što je nekad bilo. Pre si morao fotografa da unajmiš da te slika ili si morao imati dobar fotoaparat kući, pa onda čekaš da izradiš slike - ispričao je pevač za "Avaz".

Podsetimo, Zdravko je više od pet decenija na muzičkoj sceni, a osvojio je srca miliona, te ne čudi što ima veliki broj obožavateljki.

Čola se jednom prilikom prisetio jednog nemilog događaja koji se desio njegovoj supruzi.

- Mnogo toga sam prošao i doživeo u životu. Jednom je moju suprugu nožem napala neka obožavateljka i posekla ju je po licu. Sandra se izmakla, ali ju je ova malo zakačila, srećom bez većih posledica. To je bilo davno, ali se i dan-danas sećam toga. Moja žena drugih većih neprijatnosti nije imala, jer se ne eksponira, nije taj tip, a i smatram da žena i deca treba da budu daleko od očiju javnosti - rekao je Čola u jednom intervjuu, piše Express.ba.

Srećom u nesreći smatra i to što njegova supruga nije ljubomorna i drama se veoma brzo završila.

- Moja supruga je reagovala kako treba. Ona razume moj posao - istakao je pevač tada.

(Telegraf.rs)

Video: Ćerka Zorice Brunclik postala glumica: Dobila ulogu u spotu svog muža

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cic

    27. februar 2024 | 22:57

    Kakvo čudo dipl. ekonomista!?? Sad je svakako penzioner😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA