Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zvali me na slavu, mislila sam da je Slavija": Martina otkrila da sada poštuje srpske običaje

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istakla je da obožava što Srbi imaju slave, te su zbog toga druželjubiviji kao narod

  • 2
Martina Vrbos Printskrin: TV Pink

Hrvatica Martina Vrbos, koja je sinoć 27. februara učestvovala u trci za predstavnika Srbije na Evroviziji u Malmeu. Ona se predstavila pesmom "Da me voliš", ali nažalost nije prošla u finale takmičenja, ali je Martina po mnogo čemu zanimljiva prethodnih nedelja.

Ona neretko ističe da je ponosna što već godinama živi u Srbiji i što su joj muža i deca odavde, a sada je opet iznenadila kada je rekla kako doživljave slave, obzirom da tog običaja nema u Hrvatskoj.

- U Srbiji sam tačno deset godina i ovde su ljudi nekako otvoreniji i pravi su domaćini. Jedna od razlika koju sam odmah primetila jeste to što u Hrvatskoj nema slava, pa je manje i druženja. Ovde slavim svetog Nikolu, i to posno, ali priznajem da još nisam spremala slavu, jer još nije preneta na nas, nego sa porodicom idem kod mog svekra - rekla je Martina, pa oduševila izjavom kod koje srpske zvezde je prvi put otišla na slavu, a da je tada nije ni poznavala:

- Prvi put u životu sam bila na slavi kod Viki Miljković. Nisam ni znala ko je Viki, ali pevala sam prateće vokale u jednom studiju i saradnik mi je rekao: "Hajde sa mnom na slavu." Nisam ni znala šta je to, pa sam razumela da me zove na Slaviju, na kružni tok... Pristala sam i otišla. Ne mogu da se setim gde je bila kuća, ali kada smo došli, dali su mi žito, pevalo se i veselilo, a sećam se da je i meze bilo odlično.

Mnogo je spekulacija bilo o tome zašto se Hrvatica takmiči u Beogradu i želi da predstavlja Srbiju na Evroviziji 2024, ali u njenim očima, Srbi i Hrvati su jedan narod.

- Mi smo jedan identičan narod i šta kod da radimo mi se veselimo uz muziku. Kao Ibrahimović što usred Milana peva "Jutro je". Nema tog lošeg komentara koji će da me prodrma. Ja sam Martina Vrbos koja je rodila dvoje srpske dece i ćerka sam hrvatske majke - rekla je.

- Ne treba se voditi trendovima. Volela bih da kažem svima da budu svoji, nemojte se voditi trećim licima ili nečemu što je moranje - objasnila je Martina za "Informerov podkast".

(Telegraf.rs)

Video: "Rodila sam dvoje srpske dece, volela bih..": Hrvatica koja hoće da predstavlja Srbiju na Evroviziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA